Toimintasuunnitelma

 

Katso myös toimintakertomus 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

Yleistä

Toiminnassaan Siilinjärven Kamerat ry. pyrkii tukemaan jäseniensä valokuvausharrastusta sekä heidän valokuvaustaitojensa kehittymistä. Tähän seura tarjoaa mahdollisuuksia mm. järjestämällä valokuvaukseen liittyvää koulutusta, yhteisiä kuvausretkiä ja kuvankatseluiltoja.
Seuran nettisivuilla pidetään yhteyttä seuralaisten kesken, annetaan rakentavaa kritiikkiä jäsenten sinne näytteille asettamista kuvista, vaihdetaan mielipiteitä, sekä neuvotaan kysyjiä kaikessa valokuvaukseen liittyvässä. Kuukausikilpailujen osanottoa pyritään saamaan aktiivisemmaksi. Toiminnassa pyritään yhteistyöhön muiden Siilinjärvellä toimivien yhdistysten, sekä Siilinjärven kunnan kanssa. Tarkoitus on myös olla yhteistyössä Pohjois-Savon muiden kameraseurojen kanssa. Seuralla on käytössään kirkonkylän nuorisotalossa sijaitseva pimiötila. Tapahtumista tiedotetaan sähköpostilla ja seuran nettisivuilla. Kuopion Kameraseuran kanssa järjestetään yhteinen kuvankatseluilta keväällä ja syksyllä.

  1. Opinto- ja kerhotoiminta

–  Asiasta kiinnostuneiden digikuvauskurssitusta pyritään järjestämään, mahdollisina aiheina digikameroiden käyttö, kuvankäsittely sekä salamien käyttö.

– Järjestetään mahdollisuuksien mukaan muotokuvauskoulutusta.

– Osallistutaan aktiivisesti piirikilpailuun, jos sellainen vuonna 2017 järjestetään.

– Osallistutaan myös valtakunnallisiin valokuvauskilpailuihin, kuten esim SKsL:n seuracupiin.

– Järjestetään perinteinen ruskaretki Tiilikan kansallispuistoon syyskuussa 2017.

– Järjestetään muita kuvausretkiä erikseen päätettäviin kohteisiin.

  1. Näyttelytoiminta

Seuralla on varattu aika Artsiin vuosinäyttelyä varten marraskuussa 2017. Hallitus ottaa mielellään vastaan uusia ideoita näyttelytoiminnan kehittämisestä.

  1. Hankinnat

Seuralle hankitaan tarpeen ja resurssien mukaan jäsenten valokuvausharrastusta tukevaa, kehittävää ja helpottavaa välineistöä, mahdollisimman tasapuolisesti jäsenistön tarpeita ajatellen. Tänä vuonna huomioidaan erityisesti valonmuokkaimet seuran studiosalamoita varten.

  1. Taloudellinen toiminta

Seuran talous on tällä hetkellä hyvä. Tuloja yhdistys hankkii jäsenmaksuilla, kuvaus- ja näyttelyprojekteilla, kurssimaksuilla sekä anomalla kunnalta avustusta. Jos jäsenistö suostuu, niin tämänkin vuoden vuosinäyttelyn kuvia voitaisiin tarjota myytäväksi näyttelyn jälkeen.

  1. Seuran tulevaisuus

Seuran aktiivisten jäsenten toiminta on vireää. Vuonna 2016 maksaneiden jäsenten määrä lisääntyi yhdellä, 37:ään. Tavoitteena on, että vuoden 2017 lopulla maksaneita jäseniä olisi jälleen enemmän.

 

Katso myös toimintakertomus 2015

Yksi vastaus artikkeliin ”Toimintasuunnitelma

  1. Jäykkä Raimo

    Terve, järjestetäänkö kevään 2017 aikana digikuvauksen kursseja. Itselläni oli aiemmin Asahi Pentax järjestelmäkamara, mutta nyt olisi tarvetta päivittää taitoja ennen uuden kameran hankintaa. Nyt minulla on Nikon Coolpix P300 kamera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *