Mika Kankkunen

profiili.jpgOlen 33-vuotias kameran ulkoiluttaja Juankoskelta. Asun puolisoni ja kahden koiran kanssa maaseudun rauhassa. Pyrin ulkoiluttamaan kameraa säällä kuin kelillä. Aloitin videokuvauksella josta siirryin pysähtyneeseen kuvaan vuonna 1995. Tapio Nykyrin mustavalkoisella kurssilla kansalaisopistossa näin valokuvauksen värikkyyden pimiössä ja liityin kameraseuraan. Olen ollut myös luontokuvausporukassa mukana jonka maestrona toimi Jorma Peiponen. Käytyäni Muurlan Valokuvauskoulun, olen opettanut Kuopion kansalaisopistolla vedostusta pimiössä ja kuvauksen alkeita pimiön takana.

Tutustuin lehtikuvaukseen lukiessani Savon Sanomia kesätöissä Mullikassa 2003. Nykyään tämä ala ei työllistä minua, mutta kuvaan kuitenkin jonkun verran kuvia myyntiin kuvapankki Plugille. Eniten kuvaan luonnossa etenkin vaelluksilla. Paljon on myös tarttunut filmille skeittaus, lumilautailu, maastopyöräily ja muita vauhdikkaita lajeja, jotka nykyään kenno tallentaa niin että gigat vaan paukkuu. Tykkään kuvata nopeita tilanteita, joita aina ei voi lavastaa uudelleen prikulleen samalla tavalla.

Taiteellinen näkemys kuvistani hävisi jo hyvissä ajoin ennen kuin olin oppinut vedostamaan täydellisesti eli ei ikinä hävinnytkään vaikka olen digilisoitunut kuvaamisen suhteen. Harrastan valokuvauksen lisäksi myös videokuvausta & editointia, vauhdikkaita lajeja, tundralla samoilua ja tulevaisuus tuo koiravaljakon kanssa touhuamisen. Olen toiminut myös meidän kameraseuran sihteerinä väliajalla kahvia juoden keksiä syöden. Harmittaa kun tuo jatkuva pimiössä käynti on loppunut, joten pitää juoda edes kahvi mustavalkoisena kameraseuran kokoontumisissa.