Pimiö tyhjennettävä tällä viikolla!

Siikan ovi

Kulttuuritoimenjohtaja Tuula Pärnänen soitti juuri nyt keskiviikkoillalla minulle toivoen, että välitän tiedon SiiKan jäsenille siitä, että nuorisotalo Semppiksessä on vesivuoto, joka parhaillaan kastelee alakertaa juuri SiiKan pimiön tienoilla. Kattolautoja on jo hiemman purettu ja jos talon alakerran käyttö joudutaan torstaina 22.2. 2018 sulkemaan, ei sinne enää saa mennä kuin Pärnäsen luvalla.

”Siksi SiiKan on tyhjennettävä tila tämän viikon aikana, eli sunnuntaihin 25.2. mennessä ja vietävä siellä olevat tavarat muualle”, oli Pärnäsen selkeä viesti. Aiemminhan hän on jo useita kertoja Siikalle ilmoittanut, että tämän kevään aikana tila on tyhjennettävä, koska talo puretaan

XXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävin pari viikkoa sitten hakemassa sieltä omat viimeiset tavarani pois ja tyrmistyin. Paikka oli ihan sekaisin, yhteiset tavarat, kalliit salamavalot, televisio, suurennuskone yms. pirin pärin jätettynä siihen, mihin ne kädestä irtoavat kun pimiön oven avaa. Siis sinne piti raivata tie, jos halusi omat negat hakea. Toivottavasti ne eivät nyt ole jo veden pilaamia.

Nyt on hallituksella pikapalaverin aika ja tiukat työpäivät edessä.

 1. On löydettävä tila, minne tavarat viedään.
 2. Pimiön tyhjentäminen on tehtävä suunnitelmallisesti alkaen siitä, että esim. studiovalaisimet, jalat yms. puretaan niiden omiin pusseihin ja laatikoihin, etteivät ne kuljetuksen aikana säry.
 3. Rahastonhoitajan on kaivettava esiin ajantasallla (toivottavasti) oleva kalustoluettelo, mihin merkitään kukin ulos ja muualle varastoon vietävä kalusto ja merkittävä SiiKan omistama kalusto niin, että se tämän luettelon perusteella sitten myöhemmin löydetään. Saattaa olla, että kalusto joudutaan hajauttamaan eri paikkoihin, ellei hallitus ole jo etsinyyt kamppeille yhtä riittävän kokoista paikkaa.
 4. Arkisto, eli mapeissa olevat pöytäkirjat, vuosikertomukset, näyttelyjulisteet ja -listat ovat vaarassa. Niiden kohdalla hallitus tehnee pikimiten tarvittavan arkistointityön ja luovuttaa ne kunnan Kotiseutuarkistoon. Näin niiden säilyttäminen ei jatkossa vie niin paljoa tilaa.
 5. Uskon, että jos jäseneistö saa välittömästi tietoonsa, milloin tavaroiden siirto tapahtuu, on työtä tekemässä isompikin joukko.
 6. Siellä on vielä muovipurkeissa erilaisia kehityslitkuja, kiinnitettä yms. Ne ovat ongelmajätettä ja siksi toimitettava kunnan jäteasemalle, ellei niitä ole sinne jo aiemmin viety.
 7. Pimiöllä on valtava määrä ihania valokuvia liimattuna kalliille pahveille. Olen kuullut, että Semppis järjestää kevääkllä kirpparin talon tavaroista. Eikös Siika voisi järjestää samassa yhteydessä, tai jopa aiemminkin, fotokirpparin, missä ihmiset saisivat ostaa näitä kuvia vitosella, ehkä kympillä ja näin SiiKa pääsee niiden varastointiongelmasta ja saa tuloja?
 8. Ja muutakin etukäteen selvitettävää on hallituksen nyt nopeasti mietittävä ja ratkaistava.

Viestiä Pärnäsen Tuulalta ja omia mietteitäni

Ulla KK

Yksi vastaus artikkeliin ”Pimiö tyhjennettävä tällä viikolla!

 1. Ilkka Kokkonen

  No niin, tuli siis talvinen äkkilähtö, eikä keväinen suunniteltu poistuminen Semppikseltä! Tämä tästä vielä puuttuikin, oman asunnon jättiremontin keskellä!

  Laitoin tekstareita jäsenille, ja huomenna iltapäivällä siirtotalkoot aloitetaan. Tervetuloa Semppikselle klo 15.45, ehkä jotkut pääsevät aloittamaan pakkauksen jo aiemminkin. Joka pääsisi aiemmin paikalle, voisi ottaa minuun yhteyttä. Näyttää siltä, että ensialkuun joudutaan turvautumaan tavaroiden nopeaan hätäsijoitteluun.

  Jokainen voisi pitää silmänsä ja korvansa auki vakituisemman toimintapaikan löytämiseksi. Kunnan puolelta ei ilmeisesti, ainakaan tällä hetkellä, ole tarjota mitään toimintatilaa, eikä varastotilaakaan. Hankaluuksia on siis edessä, mutta yhteen hiileen puhaltamalla tästä päästään kyllä eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *