SLV:n Syyspäivillä 21.-23-10.

Ajelimme Mustosen Hannun kanssa viime perjantaina Turkuun asti Suomen luonnonvalokuvaajien syyspäiville. Tapahtuma pidettiin toista kertaa hotelli Linnainmäessä, ja tavallaan ohjelmaan kuului myös Vuoden Luontokuvagaala Logomossa lauantaina. Paljon nähtiin taas hienoja kuvaesityksiä sekä koti- että ulkomaisilta luontokuvauseksperteiltä. Tähtiesiintyjinä olivat tällä kerralla norjalainen Roy Mangersnes ja ruotsalainen Tom Svensson.

Syyspäivien (ja talvipäivien) vakio-ohjelmaan kuuluu paikalla olevien osallistujien kuvakilpailu, johon jokainen osallistuja saa lähettää yhden kuvan. Kaikki paikalla olevat arvostelevat osallistujakuvat antamalla kullekin pisteytyksen 1-5, ja tietysti yhteispistemäärä ratkaisee järjestyksen. Olen pärjännyt kisassa suht kohtuullisesti, muutaman kerran jopa hyvin. Viime vuonna, samoin kuin muutama vuosi sitten, sain kakkossijan, jolloin molemmilla kerroilla voittaja oli Seppo Pöllänen. Eilen tulikin sitten täysosuma, kun kisaan valitsemani kasvikuva sai eniten pisteitä (en muista, että kasvikuvalla kisaa olisi ennen voitettu, ainakaan pitkään aikaan), ja Pölläsen Seppo jäi viimein taakse. Palkinnoksi tuli kuvauskerta Finnaturen suokukkokojulle. Laitan alle kakkossijakuvat (Kuplatelkkä ja Norjalaiset lampaat) ja tuoreen voittajakuvan.

Kuplatelkkä Norjalaiset lampaat Kohti auringonlaskua!