Metsäkuvia

Haavikkolehdon luonnonsuojelualueKeurunmäki-HaavikkolehtoKolmisoppi-VuorilampiPuijon luonnonsuojelualueTiilikkajärven KansallispuistoVuorilammen metsäVuorilampi-KolmisoppiPanoraama PuijoPanoraama Puijon luonnonsuojelualuePanoraama Puijon metsäPanoraama Pyhä-Häkin kansallispuistoPanoraama Raesärkkien luonnonsuojelualue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvankatselussa oli puhetta metsäkuvista ja metsänkuvaamisesta.

Laitan tähän esille jotain metsäkuvia viime vuosilta. Tämä metsän valokuvaaminen on ollut puheenaiheena jo useasti esillä…ainakin Ilkan kanssa…kyllä muidenkin. Näihin kuviin olen yrittänyt tavoitella vähän kolmiulotteisuutta sekä jotain metsäntuntua, hah…esim puunrunkojen katkaisulla  (siis sommittelun keinoin) sekä epätoivoisella lähempänä ja kauempana olevien puunrunkojen mahdollisimman tasapainoisella sommittelulla.

Ilmeisesti jokin mutkainen metsäpolku, kaatunut puu, ihmiset tai puro olisivat omiaan tuomaan metsäkuviin sitä syvyyttä. Usvaa, sumua ja näitä edellä mainittuja elementtejä on ollut esillä useasti maastossa liikkuessa, mutta tuolloin eivät puunrungot ole olleet yhteistyössä. Tai oikeammin siis, että olisin osannut asettaa niitä puita koko kuva-alalle silleen kivasti. Jos haluatte niin laittakaa omia metsäkuvia esille tänne sivuille. Toivottavasti tulee keskustelua aiheesta ja mikä tärkeintä kaivataan niitä neuvoja sekä ideoita miten metsää kannattaisi kuvata. Avainkysymyksenä: Miten saadaan valokuvaan metsän tuntu.

Yksi vastaus artikkeliin ”Metsäkuvia

  1. Ilkka Kokkonen

    Hieno metsäsarja tämä on kauttaaltaan, kyllähän näissä metsän tuntua oikeasti löytyy! Kymppikuva on eniten mieleeni, siinä vasemmassa reunassa oleva sumuinen ”aukko” tuo hienosti jotain salaperäistä kolmiulotteisuutta näkymään! Joissakin kuvissa minua kyllä häiritsee yliterävöinti.
    Näkee, että jokaisessa kuvauksessa puusommittelu (kuvauspaikan tarkka valinta) on tehty erittäin huolella ja harkiten! Kiitos sarjasta, kyllä kelpaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *