Yksi vastaus artikkeliin ”Kesäkuvia

  1. Ilkka Kokkonen

    Kesäähän näissä kuvissa löytyy, vaikka se säältään on ennen viime päiviä säälittävä ollutkin. Ykköskuvassa on selvästikin vältetty keskussommittelua, mikä on hyvä asia. Kannattaisi varmaan kuitenkin rajata tällainen elukkaesitys panoraamamuotoon, kokeilepa! Kakkosessa muotojen sommittelu kuva-alalle on onnistunut hyvin, etualalle olisi tosin saanut tulla hiukan enemmän valoa. Nelosen sommittelusta tykkään, aukon valinta on tuossa myös hyvä. Melojakuvassa rankaisisin taivasosuutta melkein puolet pois, kokeilepa sitäkin. Luontoa kuvatessamme murisemme monesti sähkölankojen olemassaoloa, mutta vitosessa Juulia hyökkää sommittelemaan rohkeasti ne apuna…mikä ettei! Viimeisessä kuvassa on jälleen sommittelu kohdallaan, mutta arvelen, että jalustaa ei ole kuvatessa käytetty. Tai sitten käytetty jalusta ei ole tarpeeksi tukeva, tai sitten ilmanvirta on sotkenut toteutusta. Joka tapauksessa, kun mikään kohta kuvassa ei ole täysin tarkkana, niin kokonaisuuden teho kärsii huomattavasti.
    Kuopuksemme on monessa suhteessa jo varsin kehittynyt kuvaaja, ja kun hän uskaltaa laittaa kuviaan näin esille, niin kehitys on taattua. Kuvankatselutilaisuuksiin kannattaisi kuitenkin yrittää päästä mukaan mahdollisimman usein, niin kehityskäyrä tulisi yhä jyrkemmäksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *