2 vastausta artikkeliin ”Vappuna otettuja kuvia

 1. Ilkka Kokkonen

  Kyllä vain, ihan selvästi seuran kuopus nyt olet, Villeltä veit sen paikan!
  Ihan tunnelmallisia auringonlaskukuvia on sarjassasi, niistä vitoskuva osuu minulle parhaiten. Kuukuvaa olet joutunut paljon rajaamaan, ja kohinanpoisto ei käyttämässäsi ohjelmassa ole tehokas (liekö ollenkaan), mutta muuten se on onnistunut – eikä ole kohde keskellä kuvaa, hyvä!
  Hyönteiskuvissa on myös hyvää sommitteluotetta, ja niistä ensimmäisessä kuvan reuna-alueet ovat kiitettävän ”siistit”, toisessa löytyy ihan hieman lisärajaustarvetta. Kissakuvissa valo on ollut kovaa, mutta olosuhteisiin nähden suoritus on niissäkin onnistunut.
  Tuskin kukaan seurassamme on sinun iässäsi saanut aikaan tämäntasoista kuvausjälkeä (vaikka osittain tietysti nykytekniikkakin auttaa), joten saammekin mielenkiinnolla odotella, mitä jatkokehityksesi tuo vielä nähtäväksemme! Joten anna palaa!

 2. MarkkuU

  Auringonlaskut ovat paljon kuvattuja ja perinteisiä kuvauskohteita. Melko haasteellinenkin kuvauskohde saada irti niistä uutta. Mutta hieno maisemaelementti se silti on kuvattavaksi. Auringonlaskusarjan onnistuneimpia minun silmiini ovat kuvat 5 ja 7. Mehiläiskuvassa n:o 13 on äkkiseltään katsottuna melkoinen lehtihässäkkä, mutta jotenkin symmetrisen tasapainoiselta olet silti saanut sen kuvaan istumaan, ja mehiläinen mönkii nautittavan terhakkaan oloisena ja kauttaaltaan terävänä. Kaikkiaan oikein mukava kuva, ja paranee hieman kuvareunojen lisukkeita rajaamalla poistaen. Kissan raukean aurinkonautiskelun olet myös vanginnut ihan ookoosti. Karvoituksen yksityiskohdatkin ovat nätisti esillä. Vaikka valo on kovaa, sopii se mielestäni kuvan henkeen, kun kyseessä kerta on kisun nautiskeluhetki auringonpaisteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *