YO-kuvia pajalta

Tässäpä muutama yo-potretti salamatyöpajasta reilun viikon takaa. Kirjoittelin kuvien yhteyteen valaisutietoja sen verran mitä muistan. Kaikkien kuvien jälkikäsittely on tehty Lightroomilla ja pientä säätöä on tehty myös Photoshopilla.

Yleensä teen niin, että kuva ensiksi valotuksen ja kontrastin puolesta mahdollisimman hyvin kohdalleen Lightroomilla. Tarvittaessa alueellisia säätöjä yms. Kuitenkin niin että kuva on suht neutraali. Sen jälkeen tarvittaessa photarilla sellaiset kohdat jotka on hankala tai mahdotonta tehdä Lightroomilla (pintojen siistimistä, taustan paikkailua/vaihtoa). Lopuksi sävytykset, mv-käännökset, vinjetoinnit ym tyylittely Lightroomilla. Lightroomin virtuaalikopiot on tässä avuksi, koska samasta photarin työtiedostosta voi tehdä erinäköisiä versioita rinnan.

Kaikki kuvat on otettu Sigma 50/1.4 DG EX -optiikalla.

1

1. Päävalona käsisalama 60cm softboxissa kameran oikealla puolella. Lisäksi toinen käsisalama vasemmalta takaviistosta hunajakennon läpi. Tarkoitus oli että tausta näkyy jonkin verran valmiissa kuvassa. Jouduin tummentamaan kuitenkin vielä vähän lisää käsittelyssä.

2

2. Päävalona studiosalama valkoisen sateenvarjon läpi hieman kameran oikealta puolelta. Mallin edessä hopeinen heijastin vaakatasossa. Takana molemmin puolin studiosalamat hopeisilla varjoilla korkovaloina.

3

3. Päävalona studiosalama hopeisella varjolla kameran vasemmalla puolella. Korkovalona samanlainen salama mallin takapuolella oikealla. Molemmat salamat noin silmän korkeudella ja suunnattuna suoraan vaakatasoon. Syvyyssuunnassa suuntaus reilusti mallin ohi.

4

4. Valot jotakuinkin samat kuin edellisessä. Kameran oikealle puolelle lisätty heijastin. Mallin rintamasuunta käännetty kameraa kohti.

Pitää muuten täysin paikkansa mitä olen kuullut yo-lakin kuvaamisesta. Mattamusta ja valkoinen vierekkäin on kyllä haasteellisia. Vielä siihen lippaankin pitäisi saada kiiltoa…

Kiitokset kärsivälliselle mallille!

4 vastausta artikkeliin ”YO-kuvia pajalta

  1. Janne Ulvinen

    Vika kuva on suosikki, vaikka on vähän kauluksesta puhki vasemmalta. Naamassakin on valoa ehkä inasen liikaa sillä puolella. Sommitelma ja ilme on kuitenkin luonnolliset ja tässä on hyvä fiilis. Lakkikin just sopevasti sladissa :) Kyseisen kuvan tapauksessa sanoisin että puhkipolttamista olisi ehkä voinut välttää suuntaamalla valoa vähän (ylä)viistoon eikä suoraan sivusuunnassa päin.

  2. MarkkuU

    Viimeisestä kuvasta diggaan minäkin. Hyvä ilme, ja meikäläisen silmillä tulkittuna valot muotoilevat kasvot ja tekstiilit onnistuneesti (vaikkakin nämä salamointihommelit ovat allekirjoittaneelle vierasta puuhaa, vaikka sukunimestä voisi tehdä toisenlaisen tulkinnan :) ).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *