Kuvausvinkki Tahkovuorelle; Huutavanholman jäädesign parhaimmillaan

Tahkon laskettelurinteiden viereen on onneksi jäänyt pieni lehtojensuojelualue nimeltään Huutavanholma. Sinne löytää helposti, kun hommautuu aluksi Tahkolahden isolle parkkipaikalle ( Tahkolle tultaessa ensimmäisen kiertoliittymän kohdalta alamäkeen ), parkkeeraa alueen keskipaikkeille ja suunnistaa sitten kovinta kohinaa kohti. Mäeltä ryöppyää monihaarainen puro, jonka varsilta löytyy hienoja jäämuodostumia, joita kuvaillessa on helppo arvata, mistä Sarpanevan Ultima Thule- sarja on innoituksensa saanut. Puro kulkee aika tiheässä metsässä, joten jalusta matkaan. Harmaasuotimia tuskin tarvitsee, sen verran vauhdikkaasti vesi virtaa.

Puro laskeutuu välillä niin jyrkkää louhikkorinnettä, että nilkkoja varjelevat kengät ovat tarpeen. Suojelualue yltää Tahkomäen päälle asti ja yläosankin rinteillä on oikean metsän tuntua, joten sinne vaan kuntoilemaan. Parhaat purokuvauspaikat ovat kuitenkin alarinteen jyrkimmissä kohdissa. SIIS: mikäli märkää ja pikkupakkasta piisaa ja metsän tunnelman tavoittelu ja luonnon oma jäädesign kiinnostaa, kannattaa suunnistaa Huutavanholmaan.

Herras-Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *