24 vastausta artikkeliin ”Henkilökuvauspaja?

 1. Ilkka Kokkonen

  Jees, tällaista järjestettäköön. Tällä kertaa voisi ottaa työpajassa Semppiksellä seuran studiosalamat käyttöön ja testatakin kaikki välkyt, että sitten tietäisi niiden jokaisen toimivuuden. Olisikohan jo ensi lauantai sopiva päivä – olisi sitten sunnuntain kuvankatseluunkin näyttömatskua.

 2. Janne Ulvinen

  Vähän haastavaa on sovitella kalenteriin tällaisella varoajalla mutta kinostaa tietysti. Voin myös taas heittäytyä miesmalliksi jos muita vapaaehtoisia ei esiinny. Kuvia saa ottaa vain omalla vastuulla, kennon sulamisen vaara on akuutti.

  Joka tapauksessa minulla on tällä hetkellä hallussa seuran tausta ja kaksi valoa, ne pitää pajauttajille toimittaa ennen pajaa keinolla tai toisella.

 3. VilleM

  Tirehtöörin kanssa juttelin tänään ja näyttäisi sille että siirretään viikolla eteenpäin. Tarkka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

  -V

 4. Ilkka Kokkonen

  Lauantai 15.11. ei käy, muuta varausta päällä Semppiksellä, samoin on tilanne seuraavana lauantaina. Su 16.11. jos ihan aamusta aloitettaisiin, niin vielä kerkeäisi Vesannollekin. Vai olisiko su 23.11. parempi?

  Sitten on sellainenkin tekijä, että kohtapuoliin pitäisi laittaa alkuun myös joulukuun vuosinäyttelymme järjestelyt. Varmaankin pääosin tulemme käyttämään piirikisaa varten tehtyä materiaalia, mutta jonkin verran laittanemme esille myös isompia teoksia. Viime joulukuun juhlanäyttelystä on isoja kehyksiäkin tähän tarkoitukseen. Tämä huomio tässä yhteydessä siksi, että näitä toimintoja voitaisiin varmaan jotenkin yhdistää, niin ei tulisi niin monia eri lähtöjä.

 5. henrye

  Ajatukseni voi olla aivan huti, mutta ampukaa alas, jos siltä näyttää. Tietääkö kukaan ketään, joka tarvitsisi itsestään kuvia jotakin varten ja haluaisi tulla malliksi työpajaan. Malleista on tietenkin pula, mutta taka-ajatuksenani on vielä, että jos kuvattava olisi valmis maksamaan jonkun euron (nimellisen summan) Lofoottiexpediton kassaan. Tietenkin täytyy tehdä selväksi, että kyse on harjoittelusta.

 6. Tommi Prami

  Poro,

  Ei siitä nyt sentään rahaa aleta nyhtämään, mutta tottakai malleja pitää kysellä paikalle, kahvi ja kuva-palkalla. (Lupaapi vaikka Netti-resoluutiokuvat, niin voisi vaikka joku tullakin)

  -Tee-

  PS. Kommentointi ei pelaa kirjautuneena, ei pääse antamaan salaista sanaa, joka alkaa eilohikalakirjaimella.

 7. VilleM

  Samoin voisi ottaa jokainen jonkinsorttista rekvisiittaa mukaan. Esim. Ulvisen Jannellahan oli viime vuonna se kaasunaamari matkassa? Roippeita voisi tuoda nyyttäriperiaatteella tms.

 8. Pasi

  Ilkalla pitäisi olla kuusi innokasta mallia, jos vain yhteystiedot ovat tallessa? Ainakin kun asiasta mallien kanssa n. vuosi sitten puhuttiin, niin kovin olivat kiinnostuneita asiasta.

 9. Merja Martikainen

  Oliko tarkoitus kuvata vain ”studiossa” ? Itseä kiinnostaa ehkä enemmän mallikuvaus luonnonvalolla sekä siihen liittyvä heijastimien käyttö.

 10. Ilkka Kokkonen

  Epäilisin, että suurin osa tästä porukasta halajaa nimenomaan salamien pariin. Itselleni kävisi myös hyvin ammuskella osaksi luonnonvalossakin, jos keli vain sallii. Eli eihän kukaan pakota mihinkään, kukin harjoitelkoon mielenkiintonsa mukaan.

  Joopa, minä olen keräillyt monessakin tilanteessa tietoja mahdollisista vapaaehtoisista malleista, ja voin lähetellä sähköposteja ja tekstareita, jos vaikka muutama oikeasti uskaltaisi lunastaa lupauksensa. Hyvä sikälikin, että aikaa parit viikot vielä on.

  Henryn idea on sinänsä ihan hyvä, mutta mistäpä tuollaisia oikeassa kuvaustarpeessa olevia asiakkaita ilmaantuisi. Kyllähän tästä kiinnostuneiden porukasta toki löytyy taitoa niin, että vaikka laadun mukaista asiallista maksuakin voisi pyytää, mutta tosiaan, pieni on todennäköisyys oikeiden asiakkaiden ilmaantumiselle.
  Mutta jos esim. jonkun seuralaisen tuttavapiiristä löytyy esim. lapsikuvien tarvetta (tällainen lienee todennäköisin skenaario), niin Semppikselle voisi hyvinkin tulla kokeilemaan, että onnistuisiko tällainen. Maksu voisi olla tyytyväisyystakuulla.

 11. Janne Ulvinen

  Sanoisin että yhdessä pajassa ei kannata yrittää tehdä kaikkea, vaan päin vastoin olisi hyvä jos olisi vähän fokusoitu hommaa jo ennakkoon. Esim. pikkusalamoiden (ja miksei isompienkin, jos sähköä on saatavana) käyttö miljöökuvauksessa olisi jo itsessään mainio työpajan aihe, mutta ehkä joku lämpimämpi kuukausi sopisi siihen paremmin :)

 12. jiitee

  Komppaan tässä Jannea siinä että fokusointi kannattaa.

  Toki porukasta, ja sen koosta riippuen hommaa voisi jakaa vaikka erilaisille ”rasteille”. Vaikka niin että etukäteen tehtäisiin ideat muutamasta erityyppisestä setistä porukan kiinnostuksen mukaan, ja näitä sitten toteutettaisiin (pehmeä valo, kova valo, low key, high key, luonnonvalo+heijastin, luonnonvalo+salama jne). Tuollaisia voisi tehdä vaikka esimerkkikuvan perusteella. ”yritä kopioida kuvassa näkyvä tilanne”. Ryhmittely kannattaa, varsinkin jos porukkaa tulisikin hieman enemmän.

 13. VilleM

  Rastisysteemi kuulostaa hyvälle. Varmaan kuitenkin kannattaa karsia vähän ja toteuttaa toisena päivänä sitten muita. Esim. luonnonvalossa ja pikkutuikuilla / heijastimilla yksi rasti ja toinen sisälle studiovaloilla?

  -V

 14. Ilkka Kokkonen

  Siitä lähdetään, että pajaa käytetään sikäli hyödyksi, että katsastetaan seuran studiosalamien toimivuus. Eli pääasiana kannattaisi pitää studiovalojen käyttö. Mutta rasteja tosiaan voidaan rakentaa useampia. Tuntuisi siltä, että porukkaa olisi tulossa paikalle, ja rasteilla vältettäisiin jonotustyyppinen tilanne.

 15. Ilkka Kokkonen

  Nyt syvät soooorit!
  Ruokaostosten lomassa nuoriso-ohjaajalle soitellessani kuuntelin hänen sanomansa huolimattomasti. Nimittäin onkin koko 22.-23.-viikonloppu Semppiksellä buukattua! Varasin juuri lauantain, 29.11., jolloin tuleekin sitten kaksi kärpästä yhdellä kokoontumisella. Nimittäin tuolloin on vuosinäyttelymme pystytystalkoot Artsissa. Klo 15:een mennessä on tuo hoidettava, joten ainakin sen jälkeen pääsee poppien kimppuun. Voitaisiin tietysti yrittää tempaista näyttely nopeammin pystyyn, jolloin pajapuuhiin pääsisi aiemmin.

  Vielä pahoitteluni tästä aikataulukämmistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *