7 vastausta artikkeliin ”Nämä jutut ei kestä päivänvaloa

 1. Tero Pelkonen

  No, komeita ovat jokainen ja teknisesti huippulaatua! Minulle aivan ennennäkemättömän upeita revontulikuvia ovat kuvat ”korona ja väripaletti! Kuu ja revontulet sopivat hienosti samaan kuvaan, vaikka kiusankappale tämä kuu usein revontulikuvauksissa on.. siis erityisesti kuun yötaivaalle tuottama valo. Hyvin nämä kestävät päivänvalonkin.

 2. ilkkak

  Joo, se on sellainen juttu, että pelkästään naamakirjaan postailu tällaisella materiaalilla on syvästi paheksuttavaa, ainakin jos sama matsku ei esiinny ihan patistelematta seuran sivulla! Meillä on monta laadukasta luontokuvaajaa ja kommentoijaa, jotka eivät facen puolella seikkaile, joten on täysin omankin edun vastaista pitäytyä vain fasettelulinjalla! Tuliko tämä nyt tarpeeksi selvästi kuvailtua, murrrr….
  Tykkään sarjasta todella paljon, joskin nuo napaneliöt eivät ihan tuhannella voltilla minuun iske. Tuo borealisversio tosin jo toimii ihan hyvin.
  Kaupunki/kuumaisemat ovat molemmat hyvin sommiteltuja ja mielenkiintoisia, kummastakaan en löytänyt mitään huomautettavaa, vaikka raakaa vaakaa käytin! Revontulikuvissa on samaa meininkiä, ja tähtipuolella löytyy taas ihailtavaa kärsivällisyyttä ja paneutumista aiheeseen. Valomaalailu on onnistunut hyvin, lopputulos on hauskakin! Näin sitä pitää, jatka samaan tapaan!

 3. VilleM

  No se Facebook nyt lähinnä on sellainen paikka minne voi kaiken sonnan tunkea. Seuran sivuille tulee harvoin laitettua kuvia kun mitään varsinaisesti järkevää harvemmin syntyy, ainakaan valmiita kuvia.

  KKS:sän Petri Damsten sanoi osuvasti pari päivää sitten kun pohdiskeltiin minkälainen olisi hyvä kuva revontulista. Jos kuva toimii myös ilman revontulia se on hyvä. Itse olen samoilla linjoilla ettei revontulikoronassa ole mitään uutta ja ihmeellistä. Nähty aihe, liikutaan jo kliseisyyden rajamailla mutta pitihän sitä kuvata kun kohdalle sattui.

  -Ville

 4. ilkkak

  Nytkin tiedetään, että harvempi kuitenkin osui noille suurtulille katselemaan, joten kuvat niistä ovat monelle oikein miellyttävää katseltavaa. Ja tuon Damstenin sanonnan voi jättää sarjaan yms höpinöitä, snobbailua tms. Jos luonto tarjoaa tuollaisia näkymiä (ei runsaammin tarjoa joka vuosi), niin ei siinä enää suuria lisukkeita kunnon kuvan synnylle tarvita. Pitäisikö tuon viisaan lausunnon mukaan hangata revontulikuvaan vaikka hieno henkilötutkielma, ennen kuin kokonaisuus oikeasti toimii…tai pöllöä lentämään…tai hyvin valaistu Hornet yölennolla…no siitä vain photoshoppailemaan sitten.
  Kohta odotellaan taas 11 vuotta näitä valobileitä, ei tunnu reposet yhtään kliseisiltä silloin!

 5. Merja Martikainen

  Onpa Villeltä taas hienoja kuvia :) Tuon linnunradan kun saisi joskus itsekin kuvattua julkaisukelpoisesti. Viimeinen valomaalauskuva minun suosikkini :)

 6. VilleM

  Eihän siinä sitä tarkoiteta että sinne pitäisi jälkikäteen lisätä jotain kuvaa manipuloimalla. Vaan se että revontulet on niin nähty juttu että niihin pitäisi keksiä jotain uutta. Kokeileppa laittaa Googlen kuvahakuun ”Aurora borealis?” Netti on pullollaan kuvia kirkkaista koronista ja vaikka minkälaisesta koukerosta, toinen toistaan hienompia.

  Kuvaan pitäisi saada jotain muuta, mielenkiintoista joka tuo siihen uuden näkökulman. Pelkästään korona tai kaari jossain mitäänsanomattomassa peltomaisemassa / järven päällä kuten näissä minun otoksissani näkyy on suoraan sanoen helvetin tylsä vaikka olisi millaiset tulet. Kuka sen uuden keksii, sitä en tiedä.

  -Ville

 7. MarkkuU

  Onhan nämä taas jämäkkätä tavaraa Villeltä. Ja teknistä osaamista pinoamisineen, pallukkapanoraamailuineen kaikkineen. Aplodeeraukset täältä!

  Minä en ole kyllästynyt näyttäviin revontulikuviin ja katselen näitä Villenkin repolais- ja Linnunrataotoksia ihan kympillä. Toiset tekevät kuvia, toiset (= yönukkujat) vain joutuvat tyytymään niiden katseluun. Sitä paitsi tuossa viitoskuvassa on ihan mietitty sommitelma ja repolaisetkin on käskytetty taivaalla ihan kohilleen, samoin kuin tuo kuukin synkkaa valaistujen sumujen ja taivasvalojen kanssa hyvin yhteen minun silmissäni. Kun repolaiskuviin kaivataan uudenlaista jengaa, niin mites olis alkaa toteuttaa vaikkapa hääkuvausta revontulitaustalla :) Niin no, ajoitusten kanssa voipi tulla ongelmaa :)

  Kuva 1 on raikas iltanäkymä. Kuvassa 4 näkyy valonäytelmän laajuus ja jos kuvan kiepsauttaa ympäri 180 astetta, keskipallukka piirtyy pelottavaksi kasvoksi leiskuvalle taivaalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *