Reissukuvia

Tuossa muutama kuva kesäkuun alusta Tshekkiin suuntautuneelta työreissulta. Kuvat 1-10 ovat tuollasia kaupunkinäkymiä läheltä Tshekin ja Puolan rajaa. Kuvat 11-17 ovat entisestä raudan jalostus tehtaasta, jossa kävimme ihmettelemässä isoja koneita ja ruostuvaa terästä. 18-21 ovat sitten kaupunkikuvia Prahasta paluumatkalta.

Reissukalustona EOS450D, 17-50mm sekä tilt-shift putki

4 vastausta artikkeliin ”Reissukuvia

 1. henrye

  Mukava sarja. Arkkitehtuuri ja erilaiset muodot ovat aina olleet Jarkon kuvavalikoimassa vahvasti esillä ja täysin syystä. Nytkin on mukana monta mielenkiintoista kuvaa ja kuvakulmaa. Eniten omaa silmääni miellytti vitoskuva, ehkä siinä pelkistys on pelkistetyimmillään ja pelittää hyvin. Miniatyyrimaisemat ovat edelleen hauskoja.

 2. Tero Pelkonen

  Tasavahva ja samalla korkeatasoinen kuvasarja! Kaupunkinäkymät yksityiskohtineen, kuvioineen, muotoineen, kuvakallistuksineen sekä upeine valotuksineen/valoineen on kuvattu ja sommiteltu omalla persoonallisella tyylillä, joka miellyttää kyllä suuresti. Miniatyyreihin ei kyllästy, kuten Henry toteaa, että hauskoja ne ovat. Niitä katsellessa hymy tulee väistämättä kasvoille vaikka yrittäisi kuinka pyristellä vastaan. Vaikeaa valita, mutta ehkä vaikuttavinta ja vahvinta antia tarjoavat nämä kaksikuvaa suuresta ruosteisesta koneesta. Hyvä tavaton, mitä hirmuvehkeitä kommunismin aikakaudelta.

 3. Heikki Herranen

  Kertakaikkisen upeita reissukuvia. Gigatestosteronipitoisia härveleitä! Eniten kuitenkin puhuttelivat kuvat pariskunnasta liukuportaissa ja se ohikulkijan kengänkärki. Miten pieni asia nostaa kuvan merkittäväksi!
  Herras-Heikki

 4. jiitee

  Kiitoksia kommenteistanne! Tuo kerjäläiskuva on otettu ’lonkalta’ ohi kävellessä. Rajaus on toki tarkistettu jälkeenpäin. Rajasin ensin tuon kengänkärjen pois kokonaan. Sitten hokasin että se onkin aika tärkeä elementti.

  Tuo panoraama nro17 on muuten otettu noin 60m korkeudessa maanpinnasta, jonkinlaisen savupiipun tms häkkyrän päältä. Pieni kuva ei oikein tuo esille tuon laitoksen mittasuhteita. Oikeassa laidassa näkyvän sylinterin muotoisen hallin läpimitta oli muistaakseni 30m.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *