8 vastausta artikkeliin ”Kuvankatselusta…

 1. JuusoJ

  Hienoja kuvia! Aluksi pähkäilin, mitä ykkös kuvassa on. Pähkäilyn jälkeen tajusin, että siinä on kahdet naamat. Se virrallinen on sen hyönteisen kasvot, mutta ensimmäisenä tuli keskellä olevalle vaalealle alueelle kasvot mieleen. :)
  Kakkoskuvassa on viehättävä tausta kasvin kanssa. Nuo telkät ovat todennäköisesti myös minulle tuttuja. Sammakkolammelta olet varmaan kuvannut ne.

 2. MarkkuU

  Korentokuvassa riitttää syvyysterävyyttä ja lienee rakenneltu pinoamalla. Jos näin, niin onkos onnistuttu nappaamaan elävästä veitikasta? Eipä ihme, että noilla korennon tähystimillä hallitsee ympäriltään 360 asteen näkymät joka suuntaan! Kakkoskuvan kortteen itiötähkän itiöpesäkkeet rimmaavat maukkaasti taustan samanmuotoisten kulmikkaiden bokehpallukoiden kanssa. Toimiva kokonaisuus. Myös viimeisen kuvan tasapainoisista heijastumasysteemeistä tykkään. Sammakon kaulakaari heijastuksineen pelittää yhteen samalla tavalla kaartuvan vesikasvin kanssa.

 3. Tero Pelkonen

  Korentokuva on hieno ja siinä on paljon erinomaisuutta. Mutta katse harhailisi kuvassa vähemmän, jos tausta olisi yhtenäisempi ilman mitään turhaa ”härpäkettä”. Toteutuksessa varmaankin olisi tällöin omat hankaluutensa, mutta mikäpä olisi helppoa valokuvaamisessa. Kortekuva on visuaalisen taustan ansiosta melkein täydellinen. Itseäni kuvassa häiritsee (tosin vain vähän) oik. puolen kirkkaampi valopallo, koska katse pysähtyy jokakerta siihen kuvaa katsoessa. Itse rajaisin kuvasta vielä vasemmalta ja yläpuolelta kaistaleet pois. Lisäksi onko kuvassa hiukan lievää tärähdys/liike/epäterävyyttä? Tämä siis kysymyksenä, kun omat silmätkin saattavat harittaa. Viitasammakkokuva on upea, kerrassaan hieno!

 4. VilleM

  Juu tuon korentokuvan taustana on tosiaan musta pahvi, mutta jostain syystä pinoamisen aikana siitä tulee tuollainen? Tietääkös Janne V tähän vippaskonstia millä tuon voisi välttää?

  Kurkkasin vielä tarkemmin tuota kortekuvaa, itse en ainakaan havaitse siinä liike-epäterävyyttä tms.

  -Vilho

 5. Heikki Herranen

  Todella hyviä kuvia. Digiajan mahdollisuudet ovat lähinnä -70 ja -80-luvulla diakuvausta harrastelleen näkökulmasta monella tavalla hämmentäviä. Herras-Heikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *