Facelift

Nettisivujen ulkoasussa tapahtui tänään vähän muutosta. Edellinen teema taisi olla ihan alkuperäinen, eli se on ollut käytössä vuodesta 2008. Uusi ulkoasu pitäisi olla myös paremmin yhteensopiva erilaisen laitteiden ja näyttöjen kanssa (padit, puhelimet jne). Kommentoikaa toki jos jokin asia on rikki tai toimii muuten vain oudosti.

Sivusto näyttää nyt vähän erilaiselle, mutta kaikki vanhat tarinat ja toiminnot ovat tallella. Uutuutena on esim suomenkielinen hallintanäkymä artikkeleita kirjoitettaessa. Myös muita uusia asioita on tulossa.

Tässä vielä kuva vanhasta ulkoasusta

-jarkko

PS. Jos käytät Facebookia, niin käy ”tykkäämässä” SiiKan ryhmästä. FB:n puolella ei käydä keskustelua, mutta sinne tulee näkyville automaattisesti linkit tämän sivun uusimpiin artikkeleihin. Tykkäämällä näet siis uudet artikkelit omassa FB-näkymässäsi :-)

16 vastausta artikkeliin ”Facelift

 1. Ilkka Kokkonen

  Minusta nuo entiset väripohjat olivat silmälle miellyttävät, tämä normimustavalkoinen tuntuu jotenkin karulta.
  Entisessä kommentit menivät pienempään tilaan, tässä joutuu kelailemaan paljon enemmän. Onko tämä kommenttinäkymän suurennus sen takia, että tämä näkyisi paremmin vaikka kännykällä?

  Eniten minua häiritsee se, että sivun näkymä ei nyt mukaudu isoon näyttöön, vaan molemmille sivuille jää paljon harmaata tilaa. Taas tulee runsaasti lisää rullailemista. Onko tämäkin siksi, että systeemi toimisi pienemmissä laitteissa paremmin?
  Mutta käytännöllisyys olkoon ennen kaikkea, jos nyt sivun käyttö pelittää sujuvammin, niin silloin asiat on paremmin!

  Ja kaikkein tärkein asia: jos tähän uuteen systeemiin saisi sen äänestysvälineen asennettua, niin johan olisi huippua! Voitaisiin taas, pitkästä aikaa, aloittaa kuukausikilpailut!

 2. Ilkka Kokkonen

  Muuten, saisikohan noita viimeisiä kommentteja tuonne sivulle näkymään vähän enemmän kuin kymmenen. Joskus kun kommentointi on aktiivista, niin joku vanhemman jutun kommentointi (joka on jäänyt kymmenen uusimman takia pois näkyvistä) saattaa jäädä kokonaan lukematta.

 3. ilkkak

  Tuo suomenkielinen hallintasivu artikkeleita kirjoitettaessa on selkeä parannus entiseen. Ja kuvien syöttö käy sujuvammin nyt! Hienoa!

  Joo, ”satunnaiset artikkelit” on tosiaan kiva!

 4. jiitee Artikkelin kirjoittaja

  Kiitoksia näistä kommenteista. Näissä jutuissa tulee aina esille sellaista mitä ei itse ole huomannut. Uusi teema on suunniteltu ulkoasultaan kevyemmäksi ja ”ilmavammaksi” kuin edellinen. Tässä on pohjalla WordPressin 2012-teema, jota on sitten käsityönä sovitettu meille sopivammaksi. Pitää tutkia tuo isojen näyttöjen tilanne erikseen, kunhan sellaisen eteen istahdan. Ruudun pienentyessä eri elementit asettuvat uudelleen. Tätä voi testata kaventamalla selainikkunaa omallakin ruudulla.

  Tiivistin tuosta kommenttinäkymästä ilmaa pois väleistä. Nyt mahtuu enemmän kommentteja kerralla näkyville. Myös tuossa ”Viimeisimmät kommentit” listassa on nyt enemmän tavaraa.

  ”Satunnaiset” on tosiaan hauska. Itsekin olen aika monta vanhaa juttua lukenut sen kautta.

 5. ilkkak

  ”Pitää tutkia tuo isojen näyttöjen tilanne erikseen, kunhan sellaisen eteen istahdan. Ruudun pienentyessä eri elementit asettuvat uudelleen. Tätä voi testata kaventamalla selainikkunaa omallakin ruudulla.”
  –> Kovasti haluaisin, että isolta näytöltä näkyisi enemmän kokonaisuutta, eikä tarvitsisi turhaan rullailla!
  –> Miten omaa selainikkunaa kavennetaan?
  _________________
  ”Tiivistin tuosta kommenttinäkymästä ilmaa pois väleistä. Nyt mahtuu enemmän kommentteja kerralla näkyville. Myös tuossa ”Viimeisimmät kommentit” listassa on nyt enemmän tavaraa.”
  –> Erittäin aiheellista tuo tiivistäminen, että kokonaisuuksia jälleen näkisi paremmin kommenttipuolellakin.
  –> Hienoa, että viimeisiä kommentteja näkyy nyt enemmän tuolla sivussa, tämä oli erittäin aiheellinen parannus!
  _________________
  ”Satunnaiset” tuntuu yhä mielenkiintoisemmalta. Arpooko systeemi kautta aikojen kaikkien postauksien joukosta?

 6. janne

  Sivun title-tagiin voisi lisätä välilyönnin postauksen otsakkeen ja sivuston nimen väliin, esim. tällä sivulla siellä on titlenä ”FaceliftSiiKa ry” eli nuo menevät suoraan peräkkäin.

 7. ilkkak

  Muuten, sellainen kiinnostaa, että miksi systeemi (sama oli ennenkin) ilmoittaa artikkelieni ja kommenttieni kohdalla tekijäksi milloin ”Ilkka Kokkonen”, milloin taas ”ilkkak”. Jos tuon voisi modata toimimaan yhtenäisesti, niin ihan hyvä olisi.

 8. phan

  Kokeile Ilkka muuttaa selainikkunan kokoa klikkaamalla Firefoxin tai Safarin vasemmasta ylänurkasta vihreää + merkkiä. Tai vaihtoehtoisesti oikeassa ylänurkassa on kuvake, jossa nuolet (kaksi nuolta päinvastaisiin suuntiin) ja venyttele siitä selainikkunaa mieleisesksi. Tämä siis jos olet macin kimpussa, tosin Windows- koneen firefox toiminee samallatavalla, mutta vasenylänurkka sijaitseekin oikeassa ylänurkassa :-)

  Jarkko, yläpalkissa kun on tuo Kuvagalleriat, niin siitä pudotusvalikosta linkki Antin galleriaan ei toimi oikein, vaan siitä avautuu lista, jossa on lueteltu eri henkilöiden galleriat. Antin linkki ei tosin toimi siitäkään linkistä.

  Muuten ihan jees.

 9. Miika T

  Samaa mieltä Ilkka Koon kanssa, sivut voisivat skaalautua myös isommille näytöille, sellaisia kun tällä porukalla varmaan on enemmän kuin keskimäärin.
  SiiKa ry voisi olla mielestäni hieman isommalla, nyt on lähes saman kokoinen kuin väliotsikot ovat, ehkä otsikon taustakin voisi olla vähän tummempi.
  Vaikka yleisilme on karumpi kuin ennen, ovat sivut kuitenkin selkeämmät. Faceliftejä tarvitaan aina silloin tällöin, se on myös osoitus aktiiivisen seuran toiminnasta. Kiitos Jarkko!

 10. ilkkak

  Vihreä plussa ei auta. Juttelin äsken puhelimessa Tammekannin Miikan kanssa, joka on Macia käyttävä seuralainen ja ymmärtää käsittääkseni paljon näistä juustoista. Hän tuumi, ettei onnistuisi omin konstein se, mitä peräänkuulutan.

 11. jiitee

  Ilkka: Satunnaiset arvotaan kaikkien artikkelien joukosta joita tänne on kirjoitettu. Olisi mahdollista rajoittaa tuo arvonta tietyn kategorian sisälle (laitteet, kilpailut, valokuvat jne). Se edellyttäisi että artikkelit olisi lajiteltu noiden kategorioiden alle. Näköjään suurin osa kirjoituksista on tuossa oletuskategoriassa ”sekalaiset”. Olisi hyvä jos kategorioita käytettäisiin ahkerammin (en kyllä ole itsekään ollut aktiivinen). Helpottaisi tällaisia toimintoja. Myös hakusanojen/tagien lisääminen artikkeleihin olisi hyvä juttu.

  Kommenteissa oleva nimi tulee suoraan tuosta kommenttilomakkeen Nimi-kentästä. Voi olla että jos olet kirjautunut sisään niin silloin kommentteihin tulee nimi eri tavalla kuin ilman kirjautumista. Voi olla myös että jos käytät usemmalta koneelta ilman kirjautumista, niin sinulla on tuossa Nimi-kentässä erilaiset arvot.

  Janne: Huomasin title-tagin itsekin. Näytti olevan niin monen funktion takana tuon tekstin rakentaminen, että en heti löytänyt oikeaa korjausta. Palaan asiaan.

  Pasi: Korjailen tuon galleria-linkin. Edellisessä pohjassa nuo valikot tulivat toisenlaisen systeemin kautta, joten ne eivät ole siirtyneet suoraan oikein uuteen versioon.

 12. Ilkka Kokkonen

  Ihan hyvä, että arpoo kaikkien artikkeleiden joukosta. Noita on tosiaan tullut vilkuiltua jo useaan otteeseen.

  Eli nimen näkymistä ei siis voi vakioida, no se ei ole kovin paha vika.

  Entä tämä tärkein kysymys. Saako mahdollisesti vielä ison näytön täydeltä matskua näkyviin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *