Kesäinen maisema

Ilkka patisteli tuossa julkaisemaan kuvia ahkerammin. Tuossapa yksi kesäinen maisemakuva viikkoa ennen juhannusta. Kuvattu Kuopiossa Saaristokadun jäätelökioskin vierestä. Kuvassa näkyy siis Haapaniemen ja Kumpusaaren rantaa puolenyön aikoihin.

8 vastausta artikkeliin ”Kesäinen maisema

 1. ilkkak

  Hyvä, Jarkko otti heti vinkistä vaarin ja järjesti meille mukavaa katseltavaa. On hallittu HDR (vaiko joku sen lähisukulainen) taas, tykkään!
  Wau, vähä hieno, tuumi kaksitoistavuotias kuopuksemmekin olkapääni yli!

 2. jiitee

  Valotusta on tuossa haarukoitu kolmella otoksella -2ev ..+2ev. Kuvattu 17mm optiikalla viisi pystykuvaa vierekkäin. Noista tulee siis yhteensä 15 ruutua jotka on yhdistetty Huginilla panoraamaksi. Dynamiikan laajennus hoituu samalla kertaa Enfusella. Lisäksi on tehty hieman jälkitöitä kuvankäsittelyohjelmalla.

  Yllättävän hyvin muuten onnistuu panoraama tavallisella kuulapäällä pystykuvistakin kun on sopiva ohjelma. Kuulapään kanssa kun kamera ei minkään oppien mukaan pyöri oikean akselin ympäri vaan ”roikkuu” siinä jalustan vieressä. Hieman vanhemmat ohjelmat olisivat olleet ihmeissään noiden etualan kivien kanssa. Ne kun ovat hyvin lähellä kameraa, ja vääristymä (parallaksi?) niiden kohdalla on siten suurempi.

 3. Janne Ulvinen

  Mahtavan viileä värimaailma. Pitäisi ottaa tuo Hugin testiin itsekin, kun Macillekin on clientti olemassa. Pitäisi vaan miettiä työnkulku kuntoon, kun toistaiseksi olen operoinut Enfusea vain Lightroomin plugarina.

 4. jiitee

  Hugin -pluginia ei taida löytyä Lightroomille. Homma pitänee silloin hoitaa ”perinteisesti”. Lightroomissa kopioidaan samat säädöt kaikille panoraaman osakuville sekä haarukoiduille versioille. Sitten exportataan jpg/tiff tiedostot ja avataan ne Huginissa. Enfuse toimii Huginin kyljessä automaattisesti, joten siihen ei tarvitse kiinnittää huomiota. Lopuksi tallennetaan Huginin tuotos (tiff).Tuo lopullinen kuvatiedosto pitäisi/kannattaisi sitten Lightroomin puolella ”niputtaa” yhteen jonkun alkuperäistiedoston kanssa. Silloin säilyisi tuo Lightroomin versiointi/katalogi -toiminnallisuus.

  Itselläni ei ole Lightroomista kokemusta muuta kuin esittelyiden perusteella. Joten voi olla että tuon työnkulun voi hoitaa jollain tapaa siistimminkin.

 5. MarkkuU

  Hieno niputus, jossa mystistä etualan valotusta, josta nousee kuvan tenho. Aurinkoa taustalla ja aivan kuin kuun valoa edessä, makeaa ja suolaista samassa suupalassa. Terävää koko kuva-ala ja oikean laidan kasvit hyvin sommiteltuna peittämättä horisontin kasvillisuutta tai pinnan heijastumia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *