APUVA!!!

Nyt tarttisin vähän apua. Olen lähdössä maanantaina voimaannuttamaan itseäni etelän lämpöön ja tässä pähkäiltyäni päätin, että otan järkkärin mukaan kaiken varalta,  MUTTA en osaa valita mikä, max 2, objektiivi olisi viisainta oheistaa, että hyöty ja ilo olisi maximissaan. Eihän nämä kovin hääppösiä ole, mutta josko voisi joku kokeneempi opastaa.:

Canon EF-S 17-85mm 1:4-5,6 IS USM,

Canon Macro Lens 100mm 1:2,8 USM,

Canon Lens EF 50mm 1:1,8,

Tamro AF 55-200mm 1:4-5,6

Sellasia tavallisia turistikuvia varmaan tai mistäs sen tietää mitä kohdalle sattuu. Joka tapauksessa otan mukaan käsilaukkukameran, eli G12!

Niin ja vielä miten olisi viisainta pakata, olin ajatellut, että käärin objektiivit kuplamuoviin ja peltisen kahvipurkin sisään matkalaukkuun. Onko järkeä? Vai pitäskö koko höskä saada käsimatkatavaroihin?

Kiitos ohjeista jo etukäteen :)

9 vastausta artikkeliin ”APUVA!!!

 1. ilkkak

  Tällaiset opastukset ovat aina vaikeita, kun ei tiedä kuitenkaan toisen tarpeita ja tyyliä. Omiakin reissuja varten joutuu päätä raapimaan. Mutta jotain mietteitä:

  G12:ssa sinulla on kinovastaavasti ja hyvälaatuisesti 28-140mm polttovälit tarjolla maisema- ja miljöökuviin, joten ykkösen tarve sikäli tipahtaisi pois. Ja tarvitseeko välttämättä Tamronia tuota 140mm-200mm aukkoa paikkaamaan? Veikkaisin, ettei kannata kantaa mukana tuon takia!

  50mm on zoomeja parempaa jälkeä tekevä, valovoimainen ja kevyt. Macro on selvästi raskaampi, mutta tekee vielä parhaimman kuvanlaadun ja sillä voi poimia kaikenlaisia yksityiskohtamuistoja reissusta (matkalipuista, kuiteista, kartoista jne.). Sillä voi napsia myös henkilökuvia puolisalaa vaikka kadulla ilman, että on kohteessa iholla kiinni. Saattoi olla minulta päivänselvä suosittelutulos: MAKRO MUKAAN!

  Kannattanee yrittää saada käsimatkatavarana mukaan koneeseen!

 2. TeroP

  Ottaisin mukaan 17-85mm ja 55-200mm kamerareppuun ja reppu käsimatkatavaroihin. Mutta kyllähän tuo 50mm 1,8 houkuttelisi ottaa myös mukaan. Niin ja mukavaa, rentouttavaa sekä antoisaa lomamatkaa!

 3. ilkkak

  Teron ehdottamalla tavalla mielestäni olisi hyvä, jos mukaan tulisi vain järkkäri. Mutta yhä mietiskelen oman ehdotukseni paremmaksi kombinaatioksi (molempia kameroita pitäisi sitten kantaa mukana, kun on kuvaustuulella ja pelkkää G12:sta kun kuvaaminen on epävarmempaa) kaikki tilanteet huomioiden.

 4. TeroP

  Kyllä näin on, Ilkka on oikeassa. Kun pokkari ei paina mitään ja sillä pärjää pitkälle.

  Nyt JÄRKIEHDOTUS pokkari + runko + 50mm 1,8. Valovoimaa ja laatua ei voita mikään! G12:lla voi harrrastaa lähikuvausta yllättävän hyvin. Plussana parempi syväterävyys! Jos koet, että välttämättä tarvitset vielä 100mm:stä makroa, niin eihän se paljoa enää lisäpainoa tuo.

 5. mirjaliisa

  Kiitos vihjeistä.
  Toki, Ulla, G12 kulkee aina mukana käsilaukussa, mutta ajattelin, että otanpas tämän toisenkin mukaan, jos vaikka jonkun aamunssarastuksen saisi napattua kiinni. Laukut on pakattu ja aamulla lähden Helsinkiin, keskiviikkona klo 6.00 lähtee kone ja määränpää on Playa Flamenca, Orihuela Costa. Että odotan tätä lomaa!

 6. Erkki

  Nyt täällä kotimaassa on alkanut vuoden mahtavin aika, älä mene minnekkään. Mutta jos menet, pidä hauska loma G12:sta kanssa. Jätä ne muut raahattavat kotiin, niin lomallehan sinä olit menossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *