Kuvankatseluillan kuvanrajausehdotuksia

1.(Viannankoski) Originaali 1.(Viannankoski) Rajattu 2.(Puut) Originaali 2.(Puut) Rajattu 2.(Puut) Rajaus2 3.(Keväthanki) Originaali 3.(Keväthanki) Rajattu 4.(Puunrungot) Originaali 4.(Puunrungot) Rajattu 5.(Koskikaran maailma) Originaali 5.(Koskikaran maailma) Rajattu 5.Panoraamaversio 6.Rantametsikkö

No nyt on sRGB:ssä kaikki. Ja täytyy todeta, että kuvien värit/sävyt näyttävät tismalleen samanlaisilta, kuin kovalevyn puolellakin. Ohessa eilisen kuvanpalvontailtamien (Janne joskus osuvasti sanonut) kuvanrajausehdotuksia. Vasemman puoleinen on originaali. Ehdotusten mukaisesti rajattu versio vierellään. Itse kuvittelin näistä originaaliversioista, ettei niissä olisi enää mitään parannettavaa/muutettavaa. Sen verran sitä on näköjään sokea omille kuvilleen. Toinen henkilö osaa katsoa kuvaa ihan eri kantilta ja löytää siitä kyllä usein korjattavaa. Kyllä, ”valitettavasti” olitte oikeassa. Minun makuuni nämä rajatut versiot ovat toimivampia. (Se oranssi taustainen varpuspöllökuva olikin croppaamaton, eli olisi pitänyt se sommitella vähän toisellatavalla jo kuvaustilanteessa.)

4 vastausta artikkeliin ”Kuvankatseluillan kuvanrajausehdotuksia

 1. henrye

  Nuo Teron puukuvat ovat hyvin ”virtaavia”. Aivan kuin siinnä liikkuisi erivärisiä nestenauhoja. Hienoja! Koski ilman kiveä on parempi. Samoin alempi puunrun(k)okuva rajattuna on intensiivisempi.

 2. Ilkka Kokkonen

  Markun ehdotus ensimmäiselle puukuvalle oli käsittääkseni, että rajaisit pois kokonaan sen oikean reunan puun. Mielenkiintoinen versio tuo yllä olevakin on, tulee niiden reunapuiden takia kehyksenomainen vaikutelma. Mutta se kolmiulotteisuuden vaikutelma varmaankin tehostuisi Markun ehdottamalla tavalla.

  Lumikuva tehostui rajauksella, on hienon näköinen hankitunnelma!

  Viitsisitkö vielä tehdä tuosta koskikarakuvasta sen panoraamaversion, luulisin sillä saatavan vielä tehokkaamman vaikutelman tilanteesta.

 3. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Rajausversioita lisätty. Nykyään tulee vältettyä näitä ns. ”tekopanoraamakuvia”, kuten tämä karakuvan viimeisin rajausversio. Mutta se on kuitenkin tälläkertaa osittain perusteltua ja ymmärrän Ilkan vision tehokkaasta rajauksesta, jossa on esillä vain olennainen…eikä tuota ”turhaa” valkeata lumiosuutta noin paljoa. Itse kuitenkin kaikesta huolimatta pitäisin pääni ja antaisin kuvan olla edelleen formaatissa. Latasin myös tuon viimeisen kuvan joukon jatkoksi. Minun mielestä siitä erityisesti tulee tämä kolmiulotteisuus esille. Sekä nyt myös Markun rajausehdotuksesta, kuva 5.

 4. MarkkuU

  Koko kolmikko n:o 3-5 on erinomainen, mutta kyl toi vitoskuva on niistä minun mielestä tehokkain. Myös viimeinen vempsautuskuva on tehokas, myös syvyysfiilistä löytyy. Kara talvipurollaan on vaan hillityn hieno otos, varsinkin tuo keskimmäisen kuvan rajausversio että siitä tehty panoraama. Nostan omaksi vuoden lintukuvaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *