Revontulia ja yötaivasta

Säähavaintoasema Kylän valosaastetta Revontulet Kalteva torni Revontulia partII

Minulla oli kuvien lataamisessa sivuille sama ongelma kuin Matilla. Explorer tyssäsi samalla tavalla.  Mozillan kautta ei ongelmaa.

Alussa kuvatessani taivasnäkymiä,  kameran valkotasapainoasetukset olivat AUTO-asennossa, niinkuin minulla aina on. Se teki näistä kuvista keltaisen ja oranssin sävyisiä. Ihmettelin, kun Jannen kuvien värit näyttivät jo kameran näytöllä niin oikeanlaisilta. Valkotasapainon manuaaliasetuksista asetin säädöt kameran kylmimpään kelvin-lukemaan 2500:taan. Värit alkoivat näyttää jo luonnollisemmilta kameran näytöllä. Nyt  jälkeenpäin tietokoneen näytöllä huomasin, että kuvissa osa tähdistä erottuu nyt niin sinisinä. Pitää testata seuraavalla kerralla eri lukemilla väliltä 3000-4000.  Tämähän on RAW-tiedostoja kuvatessa periaatteessa ihan sama, mikä se valkotasapainoasetus kamerassa on. Mutta minusta aina parempi, jos värit saisi toimimaan jo kameran näytön kuvissa.  Eli tavallaan se on makuasia missä vaiheessa tämä valkotasapainon säätö tehdään. Ennen kuvausta vai kuvauksen jälkeen.

En oikein enää tiedä, miltä nämä sävyt nyt näyttävät? Koska olen tullut tavallaan ”sokeaksi” näille omille kuvilleni, miettiessäni näitä valkotasapainojutskia.

2 vastausta artikkeliin ”Revontulia ja yötaivasta

  1. MarkkuU

    Ei nuo sävyt mielestäni metsässä ole. Kolmosessa kalansilmällä on saatu koko taivasnäytelmä mielestäni parhaiten esille. Kakkonen on tunnelmallinen talvimaisemanäkymä keinovalokuumotuksesta huolimatta (tai ehkä siksikin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *