Ilkka Markkasen lintukuvia

           

Olen Kuopiossa syntynyt ja asunut lintuharrastaja, valokuvaaminen tuli uudestaan kuvioihin mukaan viime vuosina. Ensin kuvasin kaukoputkenläpi ja ruokahalun kasvaessa ostin järkkärin. Ensimmäisen järjestelmä kameran hankin v.63 Praktica nova B, joka oli yksisilmäinen peiliheijastuskamera jonka ostin valokuvaamo Jäniksestä Saastamoisen liiketalosta. Kuvat : 1. Käenpiika kannaolla 2. nuolihaukka  3.varoitteleva töyhtöhyyppä 4.punajalkahaukka korentojahdissa 5. haarapääsky pariskunta 6. pähkinähakki sembramännyssä 7. sinirinta naaras 8. kaakkuri lähdössä kalastamaan kotilammelta 9. kalatiira ja sadekuuro 10.sirittäjä Puijolla 11. ruokokerttunen.

5 vastausta artikkeliin ”Ilkka Markkasen lintukuvia

 1. Ilkka Kokkonen

  Tervetuloa toimintaan tälläkin kanavalla, kaima! Kyllä hyviä lintukuvia on aina mukava katsella!
  Ysi ja kymppi ovat tämän setin suosikkejani. Pääskyt, hakki ja saaliin saanut haukka ovat seuraavina listalla. Täällä kommenttiosastolla asiantuntija voisi vielä nimetä lajit, niin me tietämättömämmät sivistyisimme, itselläni ainakin on muutaman lajitunnistuksen kanssa epävarmuutta.

 2. TeroP

  Toiminnallisia ja harkitun hienoja lintu/lentokuvia. Haukkakuvat ovat upeita sekä tarkkoja ja tälläisistä nopeasti lentävistä jalohaukoista lentokuvan saaminen ei olekaan mikään pikkujuttu. Suosikkeja on vaikea valita, mutta pääskykuvan asetelma on erityisen hieno ja sateinen tiirakuva myös…ehkä nämä päällimmäisinä.

  Lintulajien asiantuntija en ole, mutta pari lajia tunnen. Ja voin yrittää ratkoa kuvien lajit järjestyksessä. Oikeat asiantuntijat korjatkoon mahd. virheet.

  1.Käenpiika (joka on muuten tikkoihin kuuluva lintulaji) 2.Nuolihaukka 3.Töyhtöhyyppä 4.Punajalkahaukka 5.Haarapääskyt 6.Pähkinähakki 7.Sinirinta (naaras) 8.Kaakkuri 9.Kalatiira 10.Sirittäjä 11.Ruokokerttunen

 3. MarkkuU

  Osan näistä Ilkan kuvista olen nähnyt aikaisemminkin, mutta silti niitä on mukava katsella aina uudestaan. Neloskuvan punajalkahaukkakuvasta voi vaan todeta, että tuollaista kuvaa ei joka poika/tyttö ihan heti huomenna nappaa, ainakaan Suomessa, onhan kohde meillä (kuvan kohde muuten pyydysteli Maaningalla!) jo harvinainen, samoin kuin se, että on saatu lähihollille tuollainen saaliinkäsittelytilanne, jossa vielä on mielestäni sommittelukin natsannut äksönin kera. Myös viitoskuvan haarapääskyt on toiminnallisena silmää miellyttävä otos – liekö kyseessä kotiinpaluu kostean kaveri-illan jälkeen, kun kovin kiukkuiselta näyttää emännän kysely ja vastaavasti isännän alastulo sen verran horjuvalta, että promilleja täytyy olla :)

  Kuvassa 6 on biologinen sanoma esimerkillisesti kohillaan – hakki on tärkeimmän ravintopuunsa, sembran ja siinä tärkeän ravintonsa eli siementen sorhaamisen kimpussa. Myös kuvan sommittelu ja linnun asento ovat mielestäni kohillaan. Lisäksi kuvasta näkyy mahtavasti, miten lintu manööveeraa lentoaan siiven sulkien hienosäädöllä. Nämä mainitsemani kolme kuvaa nousevat listallani korkeimmalle tässä kaikkiaan mukavassa lintuesittelyssä. Lajit menevät noin kuten Tero tuossa edellä listaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *