7 vastausta artikkeliin ”Tällainen kuva

 1. Ilkka Kokkonen

  Olet ilmeisesti tehnyt mallin iholle jotain vahvanlaisia käsittelykikkoja, niin muovisen näköinen se on. Luonnottomuudellaan luo omanlaisensa fiiliksen, tehokkaankin tavallaan. Tykkää, ei tykkää, tykkää…
  Onko tämä muuten niitä muinoin Semppiksellä otettuja halloweenkuvia?

 2. Hanna

  Jollakin tavalla hämmentävä kuva. Mietin, että mistä se johtuu? Tuli mieleen, että kuvan sisällössä tuntuu olevan jotakin ristiriitaa. Oikeanpuoleisen katse kertoo, että kuvan ulkopuolella on jotain…mitä se sitten lienee…pelottavaa? Ja sitten tuo tuijotus tuolta olan takaa suoraan kohti katsojaa on itsessään pelottava…kurkkiiko siinä piru toisen olan takana ja sanoo katsojalle, että uskallakin tulla lähemmäksi? Siispä otan kaksi askelta taaksepäin, mutta silti yhä mietin, että mikä oikeanpuoleista kaveria hämmentää…piru olkansa takana vai onko vielä jotain muuta? Näin syrjäpolkuja pitkin siis johtopäätökseen: tuleeko ristiriita siitä, että pelkääjä ja pelottelija ovat liian lähekkäin? Ja myös viattomuus ja sen vastakohta…miksi sitä sitten kutsukaan? Paljon kysymysmerkkejä.

 3. Tapsa

  Tavoittelin kuvaan pelkkää fiilistä, rajauksen ja sävymaailman on tarkoitus tukea kuvan jännitettä. Kuvalla ei ole tarkoituksellista viestiä, kaikki on katsojan mielessä. Kuva on vuodeltai 2009 , Semppiksen Halloween-juhlista joissa oltiin Ilkan kanssa kuvaamassa.

 4. Juhani Hynynen

  Minä otan kantaa tuohon kuvan tekniseen laatuun. Paras kuva mitä olen mustvalkoisena nähnyt pitkiin aikoihim. Kuva on niin sävykäs ettei siihen värejä edes kaipaa. Tuon tasoista mustavalkoistakin kuvaa katselee mielellään vaikka olisi joskus saanut niistä jo kyllikseen.
  Kyllähän noita laaja sävyisiä kuvia näki ennen hyvälle paperille tulosttettuna mutta nyt digiajalla en ole monesti nähnyt. Tahtoo olla vain mustaa ja valkoista ja välisävyt puuttuu. En ainakaan minä ole saanut mustavalkoista säädettyä sävykkääksi. En tiedä vaikuttaakos tuohon se missä asetukset on ollut kuvattaessa, minä olen näet ottaanut värillisenä ja sitten ohjelmalla kokeillut muuttaa mustavalkeaksi. Miten toiset olette tehneet, onko asetukset MV jo kamerassa, saako niin paremman?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *