Kemiralla palloilua

Joopajoo, panoraamaa taas.

Kemiran tehtaat kesäyössä, 84 megapikseliä

50mm Nikkorilla (75mm kinovastaava) kuvattu kolme riviä kuvia, kymmenisen kuvaa per rivi. Valotuksia haarukoin viiden aukon verran jokaista kuvaa varten eli yhteensä kuvia tuli 160 kappaletta. Blogin puolella on Zoomifyllä väsätty zoomailtava täysikokoinen versio, sieltä voi bongata puun oksalla istuvan linnun (tai linnulta se ainakin näyttää).

Alunperin tarkoituksena oli kuvata tuo lähemmäs sadan millin polttovälillä, mutta tarvittavien kuvien määrä olisi noin nelinkertaistunut joten tulin järkiini ja valitsin vähän lyhemmän polttovälin. Valotuspinot on ajettu Enfusen läpi ja panoraama on sitten kasattu Huginissa.

Ensimmäistä kertaa Zoomifyä kokeilin, vaikuttaa ihan kätevältä pikku Flash-kikkareelta jos haluaa nettisivuilleen zoomailtavan ison kuvan upottaa. Perusversio on ilmainenkin.

Kemiran tehtaat kesäyössä

Pallopanoraama, Samyangin 8 millin kalansilmällä kuvattu. Haarukoitu seitsemän aukon verran ja Enfusen läpi on kuvat tässäkin ajettu. Pyörittelemään ja zoomailemaan pääsee yllälinkatun blogisivun kautta tai suoraan 360citiesissä.

Voisi joskus kokeilla yhdistää matalaresoluutioisen pallopanoraaman tuommoiseen suuriresoluutioiseenpaan panoraamaan, saisi pallopanoraaman kattavuuden ja suuren resoluution sinne missä sitä tarvitaan.