Potretteja

Tässäpä minultakin muutama potretti. Nämä on otettu rippijuhlien yhteydessä. Tässä ei ollut lakkia aseteltavana, mutta sama juttu on kyllä kukkienkin kanssa. Niitä on hankala saada aseteltua luonnollisesti.

Sattuikin sopivasti mukaan myös tiukempi rajaus, kokovartalokuva ja ylhäältä päin otettu kuva. Sellaisten perään kun kyseltiin toisessa viestissä.

Kahdessa ensimmäisessä oli mukana salama täytevalona kameran päällä ilman valonmuokkaimia. Kaksi jälkimmäistä taas on otettu pelkällä luonnonvalolla.

5 vastausta artikkeliin ”Potretteja

 1. antti ka

  salamakuvissa tuo salama tulee auttamatta liian suoraan päin. Eli tuo valolla muotoilu jää kyllä täysin tuosta puuttumaan. Rajaukset toimivat hyvin, ja varsinkin tuo viimeinen on juuri sitä mitä Ilkaltakin kysyin. Eli kunnon tiukkaa päät poikki rajausta. Sitä kuvaa vaivaa ainoastaan oikeastaan tuo harmaus iholla, mutta nämä on sellaisia makuasioita kun noita sävynpudotuksia tekee. Salama on kyllä varsin hankala hallita, ettei se sitten polta ihoa täysin muodottomaksi ja sitten tulee myös samalla niitä sävyongelmia jos sitä ei sitten käännä esim jollain kääntökalvolla. On se vaan niin kylmää valoa että se alkaa näkymään jo kuvissa.

  Luonnonvalo on aina luonnon valo ja kun vaan etsii paikan missä valo ja varjopuoli saadaan aikaan niin siinä on vaikea epäonnistua. Melkein paras paikka järvellä on kääntää kuvattava siten, että toisella poskella on tuo järvi ja toisella tumma metsä esim. tuloo melkein automaattisesti tuo valo ja varjopuoli.

  Käsisalama jalustalle, läpiampuvan varjon läpi sivulta ylhäältä päin niin jo tuloo pehmeää ja toimivaa valoa. sitten vaan etsii sopivan rauhallisen taustan ja avot. Olisihan näitä yhdessä testailla ja katsella miten ihmisen pyörittäminen saman paikan ympärillä tekee varsin erilaisia kuvia.

  A

 2. jiitee

  Kiitoksia kommenteista. Kahdessa ensimmäisessä tuo käsittelyssä lisätty ”hehku” tasoittaa vielä jonkinverran varjoja. Tavoitteena oli saada kohtuullisen tasainen valo kasvoille ilman kovia varjoja. Se on totta että suoran salaman käytössä pitää olla varovainen. Normaalisti onkin tapana heijastaa jostain pinnasta että saa vähän eri suunnan ja pehmeyttä valoon.

  Totta tuokin että haalistetuissa sävyissä (4) ihon väri on hankala. Valossa olevat kohdat menevät helposti harmaaksi ja varjokohtiin tulee sinertävää sävyä.

  Salama, jalusta, varjot ja radiotriggerit löytyy. Kun joku vielä suostuisi malliksi :-)

 3. ilkkak

  Ykkösessä tausta on mielestäni turhan levoton ja muotoilevuutta valossa ei tosiaan ole. Mutta kakkosesta minä kyllä tykkään salamasta huolimatta. Kuvakulma on mielenkiintoinen ja mallin kasvoille sopiva, taustakin ihan toista luokkaa ykköseen verrattuna. Tykkään todella!
  Kukista en tiedä virallista teoriaa, mutta itse asetutan ne aina jonkin verran vinoon, kukinnot n. olkapään korkeudelle niin, ettei hartialinja ainakaan pahemmin rikkoonnu.
  Kolmoskuvassa kukka on minun mieleeni aivan liian pystyssä. Mallin seisominen näyttää siinä vähän tasapainoilulta, ylävartalo nojautuu hieman eteenpäin. Tuollaisessa järvihorisonttimaisemassa yrittäisin saada mallin kokonaan vettä vasten, vaikkapa rantakivelle istuttaen.
  Nelosessa kukka mielestäni näkyy niin vähän, että se olisi ollut hyvä joko ottaa isompaan rooliin (kukka poskea vasten tai vaikka sen sulotuoksujen haisteleminen) tai jättää kokonaan pois.
  Mutta vieläkin pitää palata tuohon kakkoseen, sen kyllä voi napsia auki useamminkin. Ja tulee mieleen väistämättä tuollaisen kuvakulman puute omasta setistäni, kuinka saatoinkaan missata hyvän mahdollisuuden!!!!

 4. TeroP

  Luonnollinen ja kuvauksellinen malli on tässä myös.

  Kakkoskuva on todella huippu hieno!! Ykköskuvassa on päästy tavoitteeseen..varjoja ei kasvoissa ole, mutta salama korostaa minusta etenkin kasvon ja kaulan aluetta liikaa vaalentamalla ihoa/ihonväriä. Vaikeusastetta ja haastetta uskoakseni riittää tälläisessä salaman käytössä yleensäkin…näin noviisin kommenttina.

  Kolmoskuva on kiva järvimaisemineen. Siinä kuitenkin tuo horisontti katkaisee mallin vyötärön yläpuolelta. Tosin ei kovin häiritsevästi…enemmän se häiritsee tässä miniatyyrikuvassa kuin aukaistussa otoksessa. Mutta jos tämä katkaisu pitää tehdä, niin mieluiten kuitenkin tästä kohtaa, kuin kaulan tai nivelien kohdilta.

  Aika mukava rajaus tässä neloskuvassa. En tiedä olisko parempi, jos myös kukkaa näkyisi enemmän kuvassa??

  Ja lopuksi… löytyisikö vieläkin tiukempaa rajausta? Sellaista jossa näkyisi vain pelkästään osa kasvoista. Esim. silmät, osa hiuksista, osa poskipäistä ja kukkaa.

 5. Juhani Hynynen

  Ja minä kun luulin että tuo henkilökuvaus on helppoa mutta nyt vaikuttaakin siltä että sehän onkin hyvin vaikea alue tämän valaistuksen ja värien osalta. Siinähän tuo onkin alue jossa olisi kasvun paikka itsekullakin kun asiaan syventyy. Nyt kun on tämänverran noita kommentteja lukenut huomaa miten paljon olisi opittavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *