Perhostelua

Ulkoilutin yhtenä iltana koiraa ja kameraa ja törmäsin tällaiseen suopursulla keimailijaan. Melkoisen peloton oli, sillä vv-suoja melkein osui perhoseen eikä tuo ollut millänsäkään.

Olen kokeillut nyt kuvata rawia (vaikka se säätöpuoli kaipaakin vielä säätöä) ja nämä ovat mm. sellaisia.

Jos uskaltaisin arvata, kyseessä on pursuhopeatäplä. Jos olen väärässä, korjatkaa.

5 vastausta artikkeliin ”Perhostelua

 1. Ilkka Kokkonen

  Hienon näköinen perhonen! Valo on kyllä ollut melko raakaa kuvaushetkellä…ja kun se makroputkikin yhä puuttuu…
  Sinänsä nämä Henryn kuvat ainakin tässä koossa katsottuina näyttävät teknisesti yllättävän hyviltä! Mutta näissä ei ole ilmeisesti paljoa croppauksen tarvetta ollutkaan.
  Lieköhän näissä ollut täysi aukko päällä, taustat kun ovat melkoisen levottomia. Tällaisessa valossa olisi hyvä mahdollisimman suuren aukon käyttämisen lisäksi etsiä sellaista kuvakulmaa, että tausta olisi mahdollisimman varjossa (yleensä tietysti erittäin vaikea yhtälö).

 2. henrye

  Kyllä näitä joutui croppailemaan hyvin levottoman ympäristön takia, puhumattakaan siitä keltaisesta veneestä. Olisin itse asiassa halunnutkin esittää näitä hieman enemmän maisemassa, mutta em. syistä se ei tuntunutkaan enää niin hyvältä ajatukselta.

 3. Juuso Jonninen

  Hienoja kuvia! Pidän eniten 1 ja 3 kuvista. Minäkin tunnistin tämän pursuhopeatäpläksi. Nämä hopetäpälät ovat kyllä hankalai tunnistaa, koska ne näyttävät lähas samoilta. Olin tällä viikolla suunnistuksen joka kesäisellä Leimaus -leirillä yksi Kuopion suunnistajien ohjaajana. Aikaa oli siis maalissa välillä katsoa ympärille, kun odotin nuoria metsästä. Joitakin hopetäpliä lensi runsaasti, mutta kamera oli hotellihuoneessa aina harjoitusten ajan ikävä kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *