Luontovalokuvia Puumala-Siilinjärvi talousalueilta

Kuvia toukokuulta, joista osa ei enää niin kovin ajankohtaisia…tämä kevät tahtoo edetä aina niin vauhdilla.  Borgmanin Jounin kanssa käytiin toukokuussa päiväreissulla Puumalassa ihailemassa Saimaata ja haistelemassa paikallista kevään etenemistä ja tietenkin kuvailemassa. Kamerat piti olla tietysti mukana. Kangasvuokko-ja joutsenkuvaa lukuunottamatta muut kuvat onkin kuvattu täällä savon mualla. Rantatoivalan Halmejoella on muuten mukavan näköistä kaskikoivikkoa kotkansiipineen. Se on kuvauksellinen paikka etenkin keväällä ja heinäkuussa siellä on lähes läpipääsemätöntä viidakkoa.

9 vastausta artikkeliin ”Luontovalokuvia Puumala-Siilinjärvi talousalueilta

 1. Juhani Hynynen

  Nuohan on hienoja kuvia joissa on tuo aluskasvillisuus otettu mukaan, onko tuo joku saniainen. Se tekee koivikosta komian kuvan, kuvat 6 ja 11 ehkä parhaat minun mielestä mutta 9 on myös mukava kuva koivikosta. Tuosta nukkuvasta pöllöstä tykkään myös, hyvä ettei putoa puusta alas. Tuo sudenkorento on myös aika vaikeasti kuvattava, lähtee helposti pois kun alat kuvaamaan. Muutamia kertoja olen yrittäyt sitäkin kuvata vaan enpä ole kunnon kuvaa saanut. Eikä nuo vuokotkaan ole ihan helposti tavoitettavia. Hienoja kuvia Terolla taas.

 2. henrye

  Kylläpä lykkää näyttävää settiä. Kolmoskuva on jotenkin valloittava,se on herkkä, mutta kuitenkin lähes ylitsepursuava ja herkät sävyt. Kuutoskuva ehkä suosikein. Se on kuin ornamenttia.

 3. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos näistä palautteista, kun ahkeraan kommentoitte kuvia. Virkeä seura tämä on todella!! Kotkansiipi on kuvien suuri saniainen ja olin vähän myöhässä niiden kuvauksessa. Tarkoitus oli ottaa lähikuvia aukeamassa, vielä ”rullalla” olevista yksittäisistä kotkansiipi kasvustoista. Kaunis se on silmälle myös tämä kangasvuokko, mutta tuli taas todettua ja nöyrryttyä sen edessä, että vaikea kuvattava se on jo suuren kokonsa vuoksi. Paras aika oli myös näiden kasvien osalta silloin ohi…kuivia ja nuutuneita ne oli…muutama puoliavoin kukka hyvällä tuurilla saattoi löytyä. Jatketaan opettelua ja harjoituksia…

 4. Ilkka Kokkonen

  Tätähän en ole kerennyt kommentoimaankaan, on niin hyvin tullut matskua sivulle!
  Hieno sarja taas Terolta, ei sieltä juuri ongelmia löydä, vaikka etsisi!
  Mutta jos kuitenkin: Sittiskuvassa on ehkä liikaa tavaraa vasemmalla, perhonen jää siinä jotenkin ahtaalle. Kolmosen asetelma muodostuu jäykähköksi, kun tuo lehti jakaa kuvan niin säännölliseksi nelikentäksi. Vai onko siinä kenties juuri tämän kuvan pointti, juoni ja vahvuus…
  Niin, ja rentukan yksi lehti on hieman kiusallisesti varjossa, olisi mielestäni saanut olla samassa valossa sekin.
  Mutta muuten tässä julistetaan hienoa luontosaarnaa, hyvin hakee Tero kohteensa, osaa luonnossa liikkumisen kameransa kanssa. Tykkään, tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *