11 vastausta artikkeliin ”Ay, caramba!

 1. Ilkka Kokkonen

  Ay, caramba, tästä kuvasta minä tykkään, nimeä myöten! Jännästi tuon esiinpuskeneen sienen ja taustalla häämöttävien ruohojen asento on samansuuntainen. Sävymaailma on pelkistetty, vain tuo vihreä rikkoo sen, ja tekee sen ihan sopivalla volyymillä tuoden kuvaan oman jännitteensä. Toivottavasti kuvaa ei ole paljoa cropattu, minusta tämä on laitettava mahdollisten kilpailukuvien kansioon! Hienoa, Henry!

 2. henrye

  Kiitos kehuista. Siinä yksinäinen sombreron kantaja odottaa Meksikon autiomaassa, että Tex Willer ylittää Rio Granden ja pelastaa. Tämän croppasin tälle sivulle hieman, mutta itse asiassa itse pidän suuremmasta versiosta vielä enemmän. Ehkä suuri näyttö tekee itselle tepposet.

 3. henrye

  Tuli croppailusta mieleen, että onko siihen olemassa joku sääntö esim. kilpailuissa, tai jokin nyrkkisääntö? Vai onko kyse vain siitä, paljonko suurentamista kestää?

 4. Ilkka Kokkonen

  Vuoden luontokuvakilpailuun jos kuvan lähettää, niin siinä tulisi jo liiasta croppauksesta sääntörikkomus, mutta yleensä ei croppaus ole mikään este kisaosallistumisille. Eli yleensä on kysymys todellakin vain siitä, että mitä kuva suurentamista kestää.

 5. jiitee

  Joissakin kisoissa, erityisesti luontokuvakisoissa, voi olla jokin prosenttimäärä rajana kroppaukselle. Esim. yli 30% pinta-alan pois rajaaminen voi olla kiellettyä.

  Omaan käyttöön voi rajata niin paljon kuin vain laatu pysyy siedettävänä. Itse rajailen usein vaakakuvista pystykuvia ja toisinpäin. Aina ei satu se paras rajaus kuvaustilanteessa.

  Mitä parempi tekninen laatu (terävä, oikein valotettu), niin sitä suurempaa kroppausta kuva kestää. Päinvastoin ajateltuna esim vähän heilahtaneen kuvan saa pysymään siistimpänä kun ei rajaa sitä jälkikäteen.

 6. Ilkka Kokkonen

  Laitapa, Henry, se laajempikin kuva tuohon rinnalle, niin vertaillaan. On niin hyvä kuva tämä, ja jos se laajempi vielä parempi olisi…epäilen kyllä, mutta…

 7. Ilkka Kokkonen

  Kiitos, Henry!

  Minun makuuni ainakin ihan selvä peli tässä. Eli vertikaalisesti kavennettu versio on juuri SE KUVA! Pieni muutos prosenteissa, mutta tunnelma tiivistyy ja ilmaisu paranee. Tämä oli hyvä vertailutilanne, oikein hyvä!
  Tämän kuvan jaksaa aukaista monta kertaa!

 8. Ilkka Kokkonen

  Piti vaimokin huikata katsomaan HYVÄÄ KUVAA, ja kehut tulivat häneltäkin. Lienee olennainen osa kuvan tehosta myös tuo Henryn antama täysosumanimi, joka tapauksessa tämä on tullut avattua lukuisat kerrat katsottavaksi! Tosiaankin, Henry, laita tämä kuva visusti talteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *