Toukkahässäkkä

Törmäsin päivänä eräänä tällaiseen toukkahässäkkään. Ilmeisesti olivat talvehtineet tässä ja lähteneet liikkeelle. Mielenkiintoista oli myös tämä muurahaisten parveilu paikalla. Liekö siinä jotain yhteishyötyä, koska ei murkuilla agressiivisia elkeitä ollut. Osa toukista oli jo silloin lähtenyt liikkeelle ja seuraavana päivänä tässä paikkaa ei ollut enää yhtään. Toisissa pihlajissa uudessa lehtikasvussa niitä jo oli. (No, hässäkkä tässäkin, kun en enää saanut takaisin samalle riville.)

3 vastausta artikkeliin ”Toukkahässäkkä

  1. TeroP

    Ykköskuva on näistä suosikkini. Tosin tausta voisi olla siinä vieläkin vähän rauhallisempi. Kakkoskuvassa kun olisi ollut macro käytössä ja sopiva lähikuva toukasta ja muurahaisesta, nurkasta…nurkkaan diagonaaliin sommiteltuna. Hyviä kuvia ja ideaa on näissäkin, mutta mitä saisitkaan aikaiseksi macrolla.

  2. Juuso Jonninen

    Kolmonen on toukkien lajin tunnistamiseksi sopivanlainen. Ykköskuva on minustakin paras, koska siinä näkyy näiden toukkien ja muurahaiseten rauhallinen yhteiselo.

  3. Tapsa

    Hyviä otoksia. Jäin tuota kolmosta katselemaan, jos rajaisi hieman tiukemmin sekä pudottaisi huippuvaloja ja varjoja loivemmiksi niin olisipa makea pala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *