6 vastausta artikkeliin ”Juuson ottamia luontokuvia

 1. Hanna

  Ohjeena on tainnut olla se pisin sivu max 700 pikseliä. Sitä minä olen käyttänyt. Isommalle ruudullehan voisi olla parempi isompikin kuva, mutta toisaalta sitten taas kun tulee paljon kuvia, niin ymmärtääkseni sivut pyörii paremmin, kun kuvat ovat mahdollisimman kevyitä. Vai mitä meidän sivujen ylläpitäjät tuumii?

  Nämäkin kuvat vievät kesää kohti. Mitenköhän neloskuvan sinisorsa toimisi pystyrajauksella? Tykkään kakkoskuvan sommittelusta!

 2. Juuso Jonninen

  Kiitos kuvakokovinkistä!
  Täytyy sano, että kaikki kuvat ovat kuvaushetkisiä kuvia eli niitä en ole rajannut lainkaan. Olen toissa päivänä asentanut koneelleni kuvankäsittelyohjelman, jota vielä harjoittelen. Osaan vain muuttaa kuvan kokoa, mutten osaa rajailla kuvia lainkaan…

 3. Tapsa

  Ykkönen on hyvä, liekö onnekas sattuma vai tarkoitus. Vitosessa ja kutosessa sommittelu ja valotkin ovat kutakuinkin kohdallaan. Kakkosen sommittelu toimii myös vaikka liikesuunta onkin ”paluumatka”. Kolmonen on jyrkkävaloista suttua, nelosen kohde ihan keskellä ja valot liian jyrkkiä. Seiskassa kohde on keskellä ja valo litteää, ei muotoile kohdetta.

  Hyvä Juuso kun jaksat kuvata ja opetella, selvää kehitystä on tapahtunut. On vain paljon opittavaa. Hyvän kuvan ottaminen vaatii ainakin kahden asian huomioimista. Ne ovat sommittelu eli kuvan eri elementtien sijoittelu kuva-alalle, pelkkä mielenkiintoinen kohde ei useinkaan riitä. Ja toinen asia on valon käyttö, valo muotoilee kohteen tehden kohteelle pintarakenteen ja muodon. Myös kuvan eri osien valoisuussuhteet vaikuttavat, suuret valoalueet samoin kuin kirkkaat valopisteet keräävät huomiota. Esim. tuossa muurahaiskuvassa katse jää pyörimään etualan valoihin kun itse kohde on varjossa.

 4. Juuso Jonninen

  Kiitos kommenteista. Muurahais- ja vihermittarikuvat ovat minun yksiä ensimmäisiäni macrokuvia. Vielä on siinä harjoittelemista.

  Valon käyttö on välillä haasteellista. Varsinkin, kun haluan saada yleensä tarkkoja ja pysähtyneitä kuvia kohteesta.

  Vihenmittarissa olen halunnut saada mittarin mahdollisimman hyvin kokonaan tarkkana, joten tässä kuvassa se päätyi keskelle. Otin kyllä monta kuvaa siitä, jossa olen takentanut eri osiin ja tietenkin eri kulmista. Vihermittari oli talon varjopuolella tuulensuojassa. Muurahainen taas oli mäessä, johon paistoi suoraan ilta-aurinko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *