Lumimieskö?

jälkijälkijälkijäljen jättäjä

Käväisin katastelemassa otusten lumijälkiä ja tämmöinen osui eteen. Mikä tästä meni? Jos ei tiedä, arvatakin saa ja ehkäpä pitääkin :) . Mittasuhteista sen verran, että kuvat on napattu normaaliobjektiivilla ja ns. kyykkyasennosta. Jäljen jättäjä paljastetaan ylihuomenna.

Edit. Aika paljastaa salaperäinen kulkija. Se löytyi kymmenien metrien pituisen jälkijonon päästä lumikuoppaan jumiin jääneenä. Tuuli oli paiskonut mukia koko ajan pituusakselinsa ympäri. Jälkijotoksen nähtyäni itsellänikin löi totaalisen tyhjää ennen kuin loikkija paljastui. Naisväki oli selvästi paremmin jyvällä salaperäisestä jäljen jättäjästä, ablodit Hannalle ja Raijalle!

15 vastausta artikkeliin ”Lumimieskö?

 1. Ilkka Kokkonen

  Näyttäisi minustakin lumikenkäilijän jäljiltä, joiden päälle on tuiskulunta kerostunut. Mutta, mutta, kovin ovat jäljet suorassa linjassa, ei tuolla tavalla kukaan ihan luonnostaan kävele lumikengillä…outoa…

 2. HeikkiP

  Siin on ihan varrrmaan harakka hypelly. Pyrstösulat on jättäny tuon kaaren perään. Lienee ollut kaljoilta tulossa…ai mutta sehän liikkuu noin suoraan

 3. MarkkuU Artikkelin kirjoittaja

  Hyviä ehdotuksia, silti ei vielä tärppää. Kolmen pisteen vihjeenä: hilipasija ei kuulu kasvi-, eläin- eikä sienikuntaan, yksittäisen jäljen halkaisija on 5-10 cm, ”askelväli” 15-20 cm ja kaikki ovat tämän jäljen jättäjän joskus nähneet (näin uskon). Joten jatketaanpas arvuuttelua huomiseen, joten eikun mielikuvitusta peliin :). Lauantaina oli aika tuulinen keli ;).

 4. TeroP

  Pilkkimieshän siitä on kävellyt, jääkairaa roikottanut mukanaan. Tosin on niin oudosti kävellyt, että jalanjäljet ovat hävinneet. Jäänyt vaan tämä kairan kosketusjälki lumeen jäljelle.

 5. Ilkka Kokkonen

  No johan oli ihme rullaati rullaa! Inhoan syvästi luonnon roskaamista, mutta tässä tapauksessa siitä synnistä seurasi hieno pohdintatehtävä meille. Erinomaisen mukavan hauska arvoitus Markulta, kiitos kovasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *