Montako kuvaa?

Kiinnostaisiko tietää montako kuvaa olet ottanut nykyisellä kamerallasi? 10t kuvan jälkeen kameran kuvalaskuri nollautuu. Kameran sulkimet kestävät tietyn kuvausmäärän ja silloin on sulkimen vaihto edessä. Jos olet kiinnostunut käytetystä kamerasta/rungosta, saat tällä ohjelmalla tietää kuvamäärän. Ohjelman nimi on Opanda Iexif. Kuvaa jpg-tiedosto, avaa ohjelmassa ja etsi taulukosta kohta Total number of shutter..ja lukema näkyy perässä. Tässä linkki ohjelman sivuille http://www.opanda.com/

 

http://olegkikin.com/shutterlife/  linkistä näkee kameran sulkimen keston eri kameramalleilta ja merkeiltä. Lukemat ovat varmasti suuntaa antavia, luotettavuudesta en menisi takuuseen.

6 vastausta artikkeliin ”Montako kuvaa?

 1. Hanna

  Hei!

  Kiitos linkistä, tämä kiinnostaa. Latasin ohjelman, mutta minulle tämä ilmaisversio ei kerro otettujen kuvien lukumäärää (siis tietosivulle ei tule otsikkoa ”Total number of shutter”, muita kuvan tietoja on kyllä pitkä lista)? Mikähän lie?

  Hanna

 2. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Se antaa saldolukeman näköjään vain aina/ainoastaan viimeisimmästä otetusta jpg-kuvasta. Vanhemmissa kuvissa ei näy kyseistä lukemaa.
  Itselläni Hannan kyselemä Total number… löytyy kun, avaat viimeisimmän kuvan ohjelmaan, painat yläpuolella olevaa Exif-laatikkoa ja lukema löytyy luettelosta alimmaisesta kohdasta/osiosta.

 3. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Itselläni on tämä suljinasia käynyt jo pari kertaa mielessä. Kamera on ollut käytössä v.2009 alusta. Tilanteista riippuen sarjakuvausta tulee käytettyä lähinnä lintuja (joskus ötököitä) kuvatessa. Jos tämä kuvausralli jatkuu samaa tahtia kuin tähän asti, niin 100000 kuvaa menee rikki kuluvan vuoden aikana. Rungon vaihto ei ole käynyt mielessä. Päinvastoin, periaatteessa vastustan kaikenlaista ns. nykyajan loputonta välineiden uusimiskierrettä. Pikkuhiljaa alkaa toivomaan, että hajoais jo, niin voisi paremmin mielin lähteä kuvausmielessä jonnekin kauemmaskin.

 4. Janne

  Tuon suljinlaskurin määrän näkee Nikonin vehkeissä millä tahansa softalla joka noita EXIFejä lukee ja ainakin D200 osaa kertoa myös kamerassa poistettujen kuvien määrän EXIFissä. Nykyinen laukaisinmäärä on omassa kamerassa 15k joista 5k on vanhan omistajan perua eli tällä tahdilla 100k kuvaa tulisi itsellä täyteen noin 8-10 vuoden kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *