8 vastausta artikkeliin ”välähdys menneestä kesästä

 1. Ilkka Kokkonen

  Koiran potretti miellyttää, tuo tuulen tuiverrus antaa vielä lisätehoa tilanteelle. Ysi on hyvä, joskin noiden mehevien vänkyröiden keskellä oleva suorarunkoinen kelo häiritsee mutkarytmiä pylväänomaisuudellaan. Kuvaajakuvissa kuvaussuunta olisi varmaankin kannattanut valita niin, että kuvaajan kasvoja näkyisi. Yhdennessätoista on jännä efekti, kun tuo vasemmanpuoleinen koivu näyttää olevan aivan kuin tulessa noiden ruskalehtien vaikutuksesta.
  ”Lapin luonto luo outoa taikaa…”

 2. Hynynen Juhani

  Ykköskuva on minun mielesta ykköskuva. Kultainen noutaja lapin kultaisessa maisemassa. Siinä on niitä muuttuvia lapin värejäkin. Kuva jonka voisi vaikka tauluna seinälle laittaa.Vanhana lapinkävijänä ja 7 vuotta siellä asuneenakin rakkaus lappiin herää taas näitä kuvia katsellessa. Kymmenkunta noin viikon mittaista patikkareissua tehneenä vanha suola alkaa janottaa. Olisi mukava mennä taas.Olin aikoinani asunut 6v. helsingin ruuhkissa josta muutin v-84 rovaniemelle ja kyllä lapin maisemat ja luonto silloin maistui hyvälle. Elämän ollessa siihen aikaan muutenkin aktiivisimmillaan, silloin vielä jaksoi lähteä….

 3. Hanna

  Kiitos kommenteista! Näissä on monia sellaisia muistoräpsyinä mulle arvokkaita. Itsekin pidän kuvallisesti eniten juuri noista, jotka Ilkka ja Juhani mainitsi. Tässä kohti jo aika on kullannut viime kesänkin muistot, joten sinne takaisinhan on taas mentävä, kunhan sopiva hetki koittaa – kokemaan sitä, mitä muualla ei voi.

 4. Tapsa

  Olet valinnut hyvän harrastuksen. Kuvistasi näkyy kyky kyky luoda toimivia kompositioita. Tuota kannattaa harjoittaa kuvaamalla paljon ja etsimällä omaa tyyliä. Jonkain päivänä (hyvässä lykyssä) voi tuntea osaavansa ottaa kutakuinkin sellaisia kuvia kuin haluaa. ”Hyviä kuvia ei oteta, ne saadaan.” Pentti Sammallahti sanoo. No, on siinä kyllä osansa pitkällä työlläkin.

 5. TeroP

  Ykköskuvaa on tästä sarjasta vaikea valita, koska on niin monta hienoa ja tunnelmallista otosta, lukuunottamatta ”kuvailua2”-otosta. Kuvasta ei oikein käy ilmi, että mitä siinä puuhataan, ilman tuota kuvatekstiä. Muu kokonaisuus toimii mielestäni erittäin hyvin tälläisenä kuvasarjana..kertomuksena. Erityisen upea tunnelma näistä välittyy sekä muutama huippuhyvä oivallus. Kuten kuvan ”piehtarointia” horisontin vinoon jättäminen..se tekee kuvasta erityisen tehokkaan. Sekä mm. neloskuvan koiran asento ja tuulen tuivertama häntä ja ”kaverukset”-kuvan onnellisen rauhallinen tunnelma.

 6. Mervi Lukkarinen

  Hei Hanna.
  Kiitos upeista kuvistasi taas. Pyysin mieheni Jussin katsomaan myös kuvia noin ”ex tempore” kysyen, että eikä tuo Koira olekin Novaskotti… No, on, on se ….
  Vuonna 2011 en ota virkavapaata, mutta mietin sitten 2012— ottaisinko Novascotin noutajan pennun ja sitten virkavapaata Hänen kouluttamiseen. ..
  Kuvista valitsen nopeasti vain tunnelman, ja sinun kuvista se aina löytyy nopealla vilkaisulla…
  nätti kOIRAKUVA taas!

 7. Hanna

  Kyllä, Mervi – novascotian noutajahan se, tolleriksikin kutsuttu. Neitillä on nyt ikää vähän vajaa 7 vuotta. Sen verran, että kohta täytyy ruveta miettimään, että joko olisi aika vaihtaa neiti-nimitys rouvaksi. Koirakuvia kertyy kyllä. Joskus tuntuu, ettei juuri muita kuvia löydykään. Yritän hillitä, etten tunkisi niitä ihan joka paikkaan, mutta silti niitä aina vaan osuu mukaan. Ihana kaveri tämä karvakorva on kyllä! Ja kuvauksellinen myös.

  Kiitos Tapsa ja Tero myös kommenteista! Viime aikoina on ollut harmittavan vähän mahdollisuutta keskittyä kehittymään kuvaajana. On sellainen tunne, että junnaa paikoillaan. Joitakin hyvin harkittuja hankintojakin pitäisi tehdä, pääsisi ehkä paremmin eteenpäin (vaikka yritänkin välttää välineurheilua). Joku putki ja kunnon jalusta pitäisi saada. Laitan toivoni tulevaan vuoteen, kun mennyt vuosi oli jotakuinkin niukka, heh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *