Martinselkosesta

No niin, laitanpa nyt omia karhukuviani näkyviin. Kuten Pasin postitukseen kommentoin, reissu oli mahtava kokemus ja täysin hintansa arvoinen. Noin viisitoista eri karhua nähtiin, parhaimmillaan kuusi yhdellä kertaa. Ja paikalla vierailivat kulmakunnan komeimmat karhut, isoimpien syksypaino nousee yli 300 kilon. Tällaista kun pääsee katselemaan kahdeksan metrin päästä, niin kyllä siinä sormea kameran laukaisimella syyhyttää!

Oli lisäksi kylmä yö, ja pienestä suolammesta nousi usvaakin kuvaustilanteita monipuolistaen. Suurin ongelma oli, ettei karhuja ole opetettu poseeraamaan. Ne tulevat paikalle täysin omin ehdoin, vain ruokailu mielessään, mikä rajoittaa suuresti mielenkiintoisten asentojen kuviin saamista. Kuono kiinni turpeessa-kuvia olisi voinut tulittaa vaikka kymmeniä tuhansia, muunlaisia sitten pitikin kytätä tarkasti. Monenmonta kertaa kameramme laukesivatkin aivan samanaikaisesti, kun parempi asento syystä tai toisesta karhulle ilmaantui. Arvojärjestyksetkin olivat hyvin selvillä, ainoastaan yksi murahdustilanne tapahtui, minkä jälkeen toinen väisti(aamuyöllä tosin kauempaa kuului pari sellaista karjahdusta, että siellä olisi pitänyt kameran kanssa olla).

No, joka tapauksessa tämän jälkeen suosittelen kokemusta lämpimästi kaikille!

kuvauskojun valmisteluatarkkaavainen naarasNousukas, kulmakunnan kunkku saapuuNousukas, Martinselkosen kunkkuItseoikeutettua yksinruokailuaMartinselkosen valtiasOn se isoKunkku tankkaaKuka tuleeUsvaisella rannallaimg_7643-kuka-tuleeKunkku tulee taasKohtaaminen aamu-usvaisella rannallaAamuinen haukotusKurkistus aamu-usvastaimg_7829-2Vaeltaja usvassaVastarantalaisetVainua vetäenLaiheliiniUsvaisella rannallaUros usvaisella rannallaAamu-uinnillaNousu aamu-uinnilta