Fine-Art tulostuspalvelua

Tarjoamme Siikalaisille mahdollisuutta tulostuttaa käytössämme olevalla Epsonin tulostimella omia kuvia isoiksi printeiksi. Suurin arkki mitä pystymme tällä hetkellä tulostamaan on 43x95cm. Valikoimassa on myös kangasta perinteisten akvarelli, valokuva yms papereiden lisäksi. Lisätietoja mm. hinnoista, papereista yms saa allekirjoittaneelta.

Kesä Terveisin, Mikko

4 vastausta artikkeliin ”Fine-Art tulostuspalvelua

 1. jiitee

  Kertokaapa miten tuollasen tulostimen jälki eroaa tavallisesta valokuvapaperille valotetusta kuvasta? Jos oletetaan että näytön säädöt ja profiilit on kunnossa. Ei oikein ole kokemusta näistä.

  Materiaalin voi valita toki vapaammin kuin vain kiiltävä/matta, tai sitten käyttää kankaita yms. Mutta onko jälki jotenkin terävämpää tai sävykkäämpää ja miten ero näkyy seinälle ripustettuna? Ripustetaanko näitä tulosteita muuten yleensä lasillisiin kehyksiin vai millä tavalla?

 2. MjP Artikkelin kirjoittaja

  Kyllähän kaikki kuvat kannattaa lasin taakse laittaa jottei kuva hirveästi haalistu ajan saatossa. WIR:n sivuilta (http://www.wilhelm-research.com/) voi käydä tutustumassa hiukan kuinka erilaiset vedokset menettävät värejä eri olosuhteissa. Mielellään vielä sellaisen lasin jossa on UV-suojaus, mutta tavallinen lasikin on parempi kuin kuva ilman lasia.

  En lähde ”LightJet” tulostimia arvioimaan tarkemmin, koska jälki on enemmänkuin laadukasta jos vaan tiedetään mitä ollaan tekemässä. Tämä tarkoittaa sitä, että tulostin kaliproidaan säännöllisesti (päivittäin) ja profiilit on rakennettu papereille ammattimaisesti. Valitettava tosiasia on se, omasta kokemuksesta päätellen euroopasta oikein tahdo löytyä kuluttajille suunnattuja kuvalabroja joista kuvat oikeasti saisi sen värisenä kuin on tarkoitus. Tein viime syksynä ison (EU alueen sisällä) testin eri firmojen tulosteista ja täytyy myöntää että hajonta oli todella valtava ja osa tulosteista oli todella päin männikköä. Onnistunut kuva on pienimissä labroissa kiinni pitkälti koneenkäyttäjän osaamisesta. Fotonetti oli tällöin paras noista labroista joihin kuvia laitoin (täälläkin oli tosin ongelmia isossa yli 200 kuvan tilauksessa). Testikuvat on varmaan vieläkin tuolla tallessa jos joku haluaa testin tuloksia joskus katsella. Vertailuksihan tuohon voisi tietty samat kuvat epsonilla tulostaa.

  Tulosteen lopulliseen ulkonäköön liittyy aika monta osa-aluetta jotka pitää olla kohdallaan hyvässä tulosteessa, ettei voi sanoa suoraan onko mustesuihku tuloste parempi kuin lightjet versio. Näitä osatekijöitä on mm. käytetty valaistus jossa kuvaa katsellaan (värilämpötila, Ra-arvo), paperi (paperin DMax arvo, onko käytetty kirkasteita (OBA), paperin ytimen materiaali baryt vai rc jne, matta/kiiltävä/akvarelli/muu tms), tulostin (tulostimen gamut, musteet, profiili, käytetäänkö mustavalkotulostukseen omaa profiilia jne, jossain määrin myös RIP voi vaikuttaa jos siellä on jotain omia optimointeja), käytetty color intent (riippuu kuvamateriaalista ja optimaalista ei voi valita oikein kuin silmämääräisesti).

  Todennäköisesti google kertoo aika nopealla haulla onko lightjet tulostimien gamut mitenkä vertailukelpoinen esim. epsonin uusille HDR tulosteille.

  Oma kokemus on kuitenkin se, että mustesuihkarilla päästään lähemmäksi monitoria, kuin kaupallisten kuvalabrojen tulosteilla. Jenkkilässä käsittääkseni MPIX niminen yritys on nimenomaan panostanut ylläolevaan ja heidän tulosteet on ensiluokkaisia. Tästäkin huolimatta monet
  ammattilaiset tulostavat galleria työnsä juuri mustesuihkutulostimilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *