KUVAUSKEIKKA SEMPPIKSELLÄ MAANANTAINA 02.02.2009 KLO 17-20

Olen sopinut että kuvaamme Semppiksellä 12-nuorta. Kyseessä on kunnan nuorisotoimen tilaama kuvaus liittyen musiikkileiriin joka järjestetään Siilinjärvellä. Otetaan perinteiset muotokuvat kahdella salamalla, kuvista tulee mustavalkoisia. Sitten voisi kokeilla kaikennäköistä uutta. Kuvat käsitellään SiiKa:n toimesta ja toimitetaan Semppikselle to to 5.02.09. Kaikki kiinnostuneet SiiKalaiset ovat tervetulleita tapahtumaan, kuvaamaan ja katselemaan. Varmoja tulijoita ovat Seppo ja allekirjoittanut. Korostan vielä että nuorisotoimelle annettavat kuvat otetaan klo 17-20 välillä. Jos joku haluaa jäädä vielä tapahtuman jälkeen kuvaamaan niin se on mahdollista mutta ne kuvat jäävät kuvaajalle itselleen.

Tapsa

3 vastausta artikkeliin ”KUVAUSKEIKKA SEMPPIKSELLÄ MAANANTAINA 02.02.2009 KLO 17-20

 1. antti

  Moro!

  Suosittelisin, että itse kuvauksessa olisi ainoastaan mukana kohteet, kuvaaja ja kenties yksi assari korkeintaan. Jos siinä ympärillä on ihmisiä ihmettelemässä jne. niin kuvattava ei todellakaan ole parhaassa luonnollisessa tilassa. Kun noi ”pakolliset” on otettu niin sitten sitä muuta porukkaa voi tulla ihmettelemään ja kuvaamaan lisää. Ainakin minä olisin tuota mieltä ihmisiä enemmänkin kuvanneena .. mikä ajatus muilla?

 2. Antti

  Tästä kuvauksesta vielä, oliko tarkoitus olla, että tuo on enemmän työpajahenkinen juttu vai ihan tilattu duuni? Jos tämä oli ajatus olla työpajajuttu, jossa lopputuloksena nuo kuvat tulee niin silloin toki kaikki mukaan..Varmalla oppii paljon. Jos taas tämä on joku tiukempi tilattu duuni niin sitten sitä hälinää alkuvaiheessa varmaan olisi suotavaa olla mahd. vähän, että hyvät kuvat saadaan ja sitten sen jälkeen sitä opettelua ja ihmettelyä..

 3. tany

  Siilinjärven kunnan nuorisotoimi on pyytänyt meitä nämä nuoret kuvaamaan. Meillä on sellainen kirjoittamaton sopimus että hoitelemme kunnalle pienempiä kuvauksia kykyjemme ja resurssiemme mukaan. Saamme pienen rahallisen korvauksen ja aktiivisena seurana toiveitamme ja tarpeitamme kuunnellaan kunnassa. Esim. toimitilojen jne. muodossa.
  Se mitä pitää ehdottomasti hoitaa alusta loppuun on kahdentoista Semppiksellä ma 2.2.09 klo 17-20 välillä kuvatun mustavalkoisen kuvan toimittaminen Semppikselle to 5.2.09 iltaan mennessä. Jos joku haluaa osallistua kuvausten suunnitteluun ja toteutukseen niin tervetuloa mukaan. Aikataulun kireys ohjaa toimintaa melkoisesti. Tai ainakaan minä en pysty päivystämään kuvausvalmiina monena iltana viikossa.

  Olisihan tämän kuvauskeikan tietysti voinut tuoda blogille ihan ”raakana” ja ryhtyä ideoimaan asiaa yhdessä. Mutta kokemuksesta voin sanoa että lyhyellä aikavälillä on vaikea järjestää niin että kuvaajat ja kuvattavat ovat samassa paikassa yhtä aikaa niin että lopputulos vastaa tilaajan tarpeita. Siksi otin vallan järjestellä asian omapäisesti ja sopia aikataulut omien aikataulujeni mukaan. Jatkossa näitä järjestelyjä voi ihan yhteisesti pohtia. Otatteko tällaisia hommia vastaan ja miten ne sitten toteutatte.

  Yksinkertaistettuna homma menee näin: Otetaan riittävä määrä ”peruskuvia” joita voi varmasti käyttää. Nämä kuvaukset hoidetaan heti alkuillasta, Sepon ja minun kuvaamana. Tätä tapahtumaa voivat paikalle tulleet SiiKalaiset seurata. Sitten otetaan rennommin, seuralaiset voivat ideoida ja kuvata mielensä mukaan, ohjausta saa meiltä. Oma kamera on suotava mutta myös meidän kameroitamme voi käyttää. Nämä myöhemmin otetut kuvat jäävät talteen myöhempää käyttöä varten. Jäsenet voivat ideoida ja toteuttaa esim. kuvankatseluillan jossa näitä kuvia käsitellään ja rakentavasti katsellaan.

  Tapsa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *