Kuvainkatselua ja muuta touhua.

Kuvien katselu on merkittävä osa yhteistä harrastustamme. Lisäksi on kouluttautumista, kilpailua, kommentointia ja  kuvauskeikkoja. Kuvienkatselu on nyt in-juttu ja sitä kautta mietitään läppärin ja tykin hankintaa. Koetan hieman kartoittaa asiaa. Muutama kysymys ja kommentti tähän liittyen.

– Kuinka moni haluaa yhteisiä kuvankatseluiltoja useammin kuin kerran kuukaudessa? Tämä pitää sisällään myös keskustelua kuvien rakenteesta ja sisällöstä.

– Kenelle on tärkeää se että katseltavat kuvat on projisoitu suureen kokoon valkokankaalle?

– Olisiko mahdollinen videotykki + läppäri:

– Kaikkien seuralaisten käytössä ja kotiinvietävissä?

– Sijoitettuna pimiölle ja otettavissa sieltä vain yhteiseen käyttöön?

–  Jokin muu ratkaisu?

– Riittäisikö esim. 24″ näyttö tyydyttämään kuvainkatselutarpeen yhteisissä illoissa?

– Kenelle riittää että kuvat ovat katseltavissa seuran sivuilta omalta näytöltä?

Vuosien myötä on tullut kokemus siitä että seuran yhteisille laitteille on rajallisesti käyttöä tai se keskittyy vain pienen käyttäjäkunnan tarpeisiin. Siinä ei sinällään ole mitään pahaa, olen itsekin melkein asunut pimiöllä ja tehnyt mv-kuvia seuran laitteilla eikä ollut tunkua selän takana. Myös seuran salamalaite on ollut aktiivisesti joidenkin seuralaisten käytössä, hyvä niin. Ei ne siellä pimiön  nurkissa ketään ilahduta. Härpäkekin on kiertänyt aika monessa kodissa. Seuran toiminnan pitäisi kuitenkin vastata mahdollisimman monen jäsenen tarpeisiin ja sitä silmällä pitäen tehtäisiin myös suunnitelmia ja hankintoja.

Tapsa

Yksi vastaus artikkeliin ”Kuvainkatselua ja muuta touhua.

 1. Ilkka Kokkonen

  Selvä juttu, että hankintojen tosiaan pitäisi vastata mahdollisimman monen seuralaisen tarpeisiin. Tässäkin suhteessa TYKKI on mielestäni selvä ykkönen. Tähän mennessä jo kolmessa kuvankatselussa on ollut mukana lähemmäs kymmentä seuralaista(yhteensä siis)ja JOKAISELLA on varmasti mahdollisuus useita kertoja näihin tilaisuuksiin osallistua. Eli periaatteessa jokainen seuralainen hyötyy TYKIN hankinnasta.
  Entäs sitten esim. kuvankäsittelykoulutukset, joita eräät seuramme jäsenet pystyvät hoitamaan(kuten esim. viime keväällä), ja sillä hankkimaan rahaa seuran toiminnalle. Voiko sellaista koulutusta järjestää ilman tykkiä. EI VOI! Eli tätä kautta voi ajatella, että tykki tuo myös siihen sijoitettuja rahoja takaisin.
  Minun mielestäni, jos kerran tiukkaa on, niin läppärin hankintaa seuralle voi ihan hyvin lykätä paljonkin, jollei peräti kokonaan. Sellaisia kuitenkin useilla on jo nyt, ja jatkossa tulee vielä useammalla olemaan(itsellänikin harkinnassa), että vuorottelu sellaisen käytössä kuvankatseluissa ei tuottane mitään tuskaa!
  Katselukulmat yms. syyt huomioon ottaen pelkään pahoin, että tuo 24-tuumaisen näytön hankinta ei ole toimiva ratkaisu ollenkaan!
  Seuran sivulta voi kivasti omaan tahtiin katsella kuvia, totta. Mutta vain muutamia kuvia kuitenkin, verrattuna kuvankatseluiltoihin. Jos jäsenet tekevät esim. ulkomaille matkoja ja kuvaavat siellä ahkerasti, niin ainoa huippuhyvä tapa jakaa tällaista antia on juuri kuvankatseluilta. Tästähän meillä joillakin on mainio kokemus jo saaliina, kun Heikki esitti kuviaan junamatkalta Siperian halki. Se oli hieno kokemus, kiitos Heikille vielä jälkeenpäinkin!
  Ja kuvankatselutyyppistä systeemiä voi kehitellä myös koulutuksellisempaankin suuntaan, jos vain sellaista tahdotaan. En tiedä, miten hyviä ja miten paljon osanottoa saaneita seuran kuvankatselut silloin aiemmin ovat olleet, mutta jos ja kun puolenkymmentäkin seuralaista nokakkain säännöllisesti tapaa, niin kuin nyt on tapahtunut, niin eihän mikään muu toiminta sellaista tarjoa. Näyttelyiden pystytystalkoot yms. ovat myös olleet hyviä sessioita, mutta ennustan, että niistä nauttivat enimmäkseen samat harvat ja valitut.
  Jos ajatellaan vielä esim. uusien jäsenten kalastelua, niin siinäkin ominaisuudessa kuvankatselusysteemi toimii kivasti. Sinnehän voi kutsua kiinnostuneen mukaan tutustumaan ihan hänen omilla ehdoillaan, saa tavata seuralaisia, katsella kuvia ja näyttää vaikka omiaankin, jos heti rohkenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *