HDR yhdestä RAW-tiedostosta

Moro!

Antin HDR-kuvien innoittama ajattelin laittaa tähän yhden HDR-kuvan, joka on tehty yhdestä RAW-tiedostosta käyttämällä tone mappingia. Eli tässä ei ole otettu useita kuvia eri valotuksilla, jotka olisi sitten yhdistetty, vaan ohjelmallisesti tehty HDR käyttäen hyväksi RAWin laajaa dynamiikkaa. Tiedän, tämä on hieman huijausta ja kyseessä ei ole ”oikea” HDR-kuva, mutta kuitenkin…

 

Jonne

 

HDR-lato

4 vastausta artikkeliin ”HDR yhdestä RAW-tiedostosta

 1. Antti

  Varsin toimiva kiuva tämäkin, Itse ehkä rajaisin alaostan vaaleamman kaistaleen pois, jolloin koko alaosa on sitä karkeampaa heinää. Hyvät ja kylmät sävyt.

  Tone mapping on tosiaan hyvä tekniikka myös ja siitä myös löytyy paljon googlella kun vaan jaksaa katsoa mitä muut on tehnyt.

 2. Tapsa

  Tuo HDR-vaikuttaa kiintoisalta. Kävin katselemalla Googlellta imuroin Photomatixin kokeiluversion. Yhden kuvan teinkin, on ”sinnepäin”. Mutta, olisiko oikotietä onneen eli kuinka RAW:sta tehdään tuollainen kuva, noin käytännössä? Miten ali- ja ylivalotukset on hoidettu, mitä arvoja on muokattu mihinkin suuntaan?

  Tapsa

 3. Ilkka Kokkonen

  Moikka, Janne!
  Ihan pikkuvinkkinä vain, että seuramme täysivaltaisena jäsenenä opastusta ja neuvoja voisi saada vielä sujuvammin ja enemmän!
  En sillä, etteikö se nytkin mahdollisesti onnistuisi. Voivat hyvinkin tämän alan asiantuntijamme jakaa tietoa laajemmallekin seurakunnalle. Sivustoammehan seuraavat hyvin monet seuran ulkopuoliset, kuvauksesta kiinnostuneet henkilöt, mikä on tietysti oikein mainio asia ja omalta osaltaan auttaa hyvän harrastuksen leviämistä ja näin ollen myös seuramme tavoitteiden toteutumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *