7 vastausta artikkeliin ”Mikä minä olen…

 1. Ilkka Kokkonen

  Onkohan tuo joku taikinakulhon tapainen, jonka nokkaosa tai sitten otekahvakesydeemi osoittaa tänne päin. Mutta mikä se aaltoilee tuossa läpinäkyvän muovin takana? Eipä ole ihan helppo tämäkään!

 2. MjP Artikkelin kirjoittaja

  Vinyyli tms kumimainen aine on materiaali, joten lähellä muovia ollaan. Kyse on 1:1 macrosta, eli oikeassa koossa noin 3cm tms (croppi kameralla kuvattu). Laitan myöhemmin kuvan tuosta mistä se on peräisin…

 3. Hanna

  Kerro jo, Mikko! Kiinnostaa kovasti ja ainakaan multa ei löydy oikein järkeviä ehdotuksia. Paitsi hammaskiskot, jos teillä vaikka joku puree hampaita yöllä…?

 4. MjP Artikkelin kirjoittaja

  Hammaskiskon materiaali on vähän tuon tapaista. Eli kyse oli lapsille tarkoitetusta kylpyvaahto geelistä jonka pakkausmateriaali oli sellaista pehemää vinyyliä/kumia(tiimarista parilla eurolla sai näitä eri värisinä). Tällä kuvalla minulla oli tarkoitus havainnollistaa, että macro linssi kouraan ja ihmettelemään miltä arkiset asiat näyttävät lähempää katsottuna. Halvimmillaan ihan puhtaita macrolinssejä saa noin 300e:llä, loittorengas paketti maksaa jonkun reilun satasen (esim. kenkon setillä pääsee 1:1 tarkkuuteen 50mm linssillä), objektiivin voi aina kääntää nurinpäin (tähän löytynee kierteitä esim. teknofokuselta). Noita voi sitten kompinaatioksi viritellä, joten pystyy aika moisia härveleitä rakentelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *