12 vastausta artikkeliin ”pari uutta kuvagalleriaa / esittelyä

 1. raija

  Hyvä juttu. Kiitos uusille esittelyistä. Pidin erityisesti Antin hylkeistä ja kengurusta ja Hannan kiiltävästä koirasta, jonka turkki laineili ja sitten siitä voikukkaperheestä.

 2. mikak

  Hie.noo. Antti.

  Kerrottuasi muerte kuvan tarkoitusperiä niin kuva on ruennut elämään minun silmässä ihan eri lailla, taiteellinen sanoisin. Tykkäsin viimeisestä Amppu kuvasta uimassa, koska siinä oli valoitettu taitavasti tausta ja etuala kohilleen, idea on myös toimiva. Kuva kaksi on yksinkertaisesti vaan, Kaunis. Risuja en jaa tähän aikaa heinäkuuta….Kun kuvausaihekin on aika.
  T:Jehu

 3. Ilkka Kokkonen

  Joopa, hanki vaan se järkkäri, eikös se sopisi hyvn samaan saumaan kun tämä seura-aloituskin. Kun kerran noinkin pitkään olet kuvannut, niin kunnollisempi kuvan hallinta varmaankin maistuisi. Kyllähän pokkari joissakin tilanteissa oikein hyvin toimii, joissakin jopa järkkäriä paremmin, kun huippulaajaa syväterävyyttä tarvitaan. Tästä on hyvä esimerkki toinen galleriakuvasi, jossa terävyysaluetta riittää jonkin verran jopa peilaavaan tyttöön asti. Tämä kuva on ehdoton suosikkini sarjassasi. Etenkin kun sitä katsoo sopivassa kulmassa näytöltä, niin että tausta näyttää täysin tummalta, eikä seinän puolipanelit ja sähköjohto häiritse tärkeintä näkymää. Teoriassa luulisi noiden vasemman reunan työkalujen olevan myös haittatekijä, mutta itse päädyin siihen, etteivät remonttipöydällä ole. Tytön ilme on hyvään kuvaan erittäin hyvä, jotenkin monitulkintainen. Sanoisin, että suorastaan herkullinen kuva!
  Myöhemmin on taas erittäin hyvä kuvapari tuomaan esille pokkarin syväterävyysongelman, nimittäin nuo kissat. Lähikuva pelittää oikein hyvin, mutta se toinen on suoraan sanottuna karmea. Siis ainakin, jos tarkoituksena on muotokuva kissasta. Jos taas se ympäristö(sinällään ei erityisen kaunis) edustaa kuvan sanoman kannalta jotain oleellista, niin sitten toinen juttu. Viimeinen kuva on myös hyvä!
  Vielä toistan, hanki järkkäri, niin pääset kehittämään kykyjäsi!

 4. Ilkka Kokkonen

  Uudet jäsenet ovat nopeita, minulla on esittely ja galleriakuvat vieläkin vaiheessa. Tosin pääsyy on juuri päinvastainen kuin Hannalla. Olen käyttänyt galleriakuvien valintaa syynä samalla siivota kertyneitä kuvakansioita, ja hommaa siinä onkin. Kyllä on, etenkin parin digijärkkärivuoden aikana, suljin saanut liikettä. Pitäisi vaan olla paljon raaempi heti, kun siirtää uudet kuvat koneelle, ja poistaa turhat kuvat heti. Kun aikaa kuluu, niin urakka paisuu helposti turhan vaikeaksi.
  Hannalla on hyvä esittelypotretti, lieneekö sitten Mikan ansioksi menevä. Jotenkin tykkään tuosta koirakuvasta, jossa pääkohde on osittain piilossa ruovikossa. Tuo yksi paha korsi olisi vain ehdottomasti pitänyt poistaa! Nuo kuivuneet vaaleat ovat tosi pahoja paljon valoa heijastavina. Poikkeava kuvakulma toimii kivasti vaalean koiran juoksussa!
  Kuten olen aiemminkin todennut, Hannalla menee kehitys kovaa vauhtia eteenpäin ja galleria voidaan varmasti piankin päivittää huomattavasti laajemmaksi!

 5. Ilkka Kokkonen

  Kävin taas nappaamassa auki Antin kakkoskuvan, se on kyllä niin hyvä! Otapa, Antti, se vielä kuvankäsittelyyn niin, että vähennät valoisuutta. Nimittäin jos taustan saat tummaksi, niin varmasti kokonaisuus vielä tehostuu. Niin, ja laita sitten tietysti parannettu versio näkyville. Kiitos!

 6. Hanna

  Omakuva on tosiaankin Jehun alias Mikan käsialaa. Muista otan osittaisen kunnian itselleni :). Osittaisella kunnialla tarkoitan sitä että Jehu on ollut isona apuna kun olen opetellut kameran käyttöä. Tuon häiritsevän korren kyllä huomasin itsekin, mutta minäkin pidän muuten kuvasta, joten laitoin sen esille. En halunnut poistaa sitä kuvankäsittelyllä. Tilanne paikanpäällä oli sellainen, ettei luonnon photoshopille olisi ollut aikaa ja toisaalta en alkukesästä kuvaa ottaessani sellaisesta vielä paljoa tajunnutkaan.

 7. Hanna

  Minä pidän Antin kuvissa erityisesti tuosta Amayan lähipotretista. Ja myös Ilkan tavoin peilikuvasta sekä Siman lähikuvasta. Olen itse huomannut että mitä enemmän kuvassa on elementtejä sitä vaikeampi sommittelua on hallita.

 8. Ilkka Kokkonen

  Joopa, Hanna, ei noita ällökorsia heti alkuun paikan päällä tajua, mutta kun on tarpeeksi monta kuvaa pilalle menneenä näytöltä kiroillut, niin vähän kerrassaan tämän oppii jo luonnossa tajuamaan, etenkin kohteen edessä olevat. Makroillessa taustalla olevat vaaleat korret ovat sitten vielä pahempi vaiva. Niin, toinen juttu on tietysti sitten se, ettei montaakaan koiraa varmaan ole vielä valokuvamalliksi koulutettu, ja sopivan hetken tullen täytyy liipasinsormen toimia.
  Muuten, esittelytekstissäsi uumoilit seuraavaksi makro-objektiivin hankintaa. Joko olisi ajankohtaista? Minä nimittäin voisin piakkoin myydä kunnon lasia siihen tarpeeseen, Canon EF 100mm/2,8 USM:n. Saan nimittäin kohta makrosalamasovitteen satakasikymppiseeni, ja silloin tästä satasesta voisin luopuakin. Soittele, jos kiinnostaa(050-4371959).

 9. Antti L

  Kiitoksia kommenteista! Pari sanaa kuvista.

  Kuva Simasta istumassa koivun edessä on minusta hyvä siksi, että tunnen kissani hyvin. Koskaan hän ei istu paikoillaan sekuntiakaan jos haluaa kuvan saada, saatikka poseeraa paikoillaan niinkauan että kerkeen makaamaan mahalleni maahan. Otin kuvan tosi nopeasti mahalleni päästyä, enkä kerennyt kunnolla miettiä miten kuvaan. Muistaakseni tuo kuva on otettu täysautomaatti päällä, jota en yleensä käytä ollenkaan. Kun olin napannut kuvan niin kisu pinkaisi puuhun ja toista yritystä ei annettu. Kuvassa on harvinainen hetki joka tuskin toistuu.

  Itse ajattelen peilikuvasta just noin et remonttipöydällä on työkaluja ja sähköjohtoja seinissä jne. Aluksi mua häiritsi partakarvat peilissä jotka edellinen kävijä oli siihen leikatessaan saanut, mutta sitten ajattelin että nekin kuuluvat kokonaisuuteen ja antavat lisää kontrastia kuvalle. Ehkä minä isänä näen tyttäreni kauneuden ja herkkyyden jotenkin korostuneesti tuossa kuvassa, ilme ja hyvin kasvoihin osunut valo voittaa kaiken rumuuden kuvassa ja antaa sitä kontrastia… Amayaa on tullut kyllä kuvattua paljon.

  Tarkoititko Ilkka että käsittelisi tuota peilikuvaa vai kakkosena olevaa Amayan lähikuvaa rannalla? Voin kokeilla ja laittaa esille mutta, en osaa kovin hyvin kuvia käsitellä, en oikeastaan ollenkaan ja olen erittäin kiinnostunut jos kuvan käsittelyn kurssia on tarjolla.

  Hannalla on hyvä opetus ja välineet, ideaalitilanne kehittyä kuvaajana. Tykkäsin kuvien monipuolisuudesta. Eläinten kuvaaminen on tosi vaikeeta ja minusta Seitan kuva pellolla on osunut niin nappiin. Voikukkaperhe on jotenkin puhutteleva, tosi hyvä kuva.

  Antti

 10. Hanna

  Ilkka, mun täytyy vielä tutustua paremmin makrojuttuihin ja eri linssien ominaisuuksiin ennenkuin teen hankintoja. Jotta tiedän, mitä todella tarvitsen ja mitä ominaisuuksia missäkin on. Mutta pidän mielessä tarjouksesi…

 11. Ilkka Kokkonen

  No niin, selityksesi siitä karmeaksi haukkumastani kissakuvasta sai kuvan karmeuden tuntumaan heti anteeksiannettavammalta. Mutta jos sinulla olisi ollut tilanteessa järkkäri, niin kenties olisi onnistunut kaunis kissakuva ilman mitään selittämisen tarvetta. Kenties…
  Niin, haluaisin todella nähdä juuri tuon peilauskuvan niin, että sitä olisi hieman tummennettu. Sillä tavalla, että tosiaan ne taustan panelit ja sähköjohto häipyisivät näkyvistä hämärään. Sitä en kyllä epäile hetkeäkään, etteikö kuva huomattavasti paranisi ilman tuota häiritsevää taustanäkymää. Säädön pitäisi olla sieltä helpoimmasta päästä kuvankäsittelyssä. Näppäilet vaan jostain esille ”brightness”, ja vedät arvoa miinukselle päin sopivan verran. Yritäpä todellakin tämä tehdä, niin onnistuessasi varmaankin olet samaa mieltä, että huomio kiinnittyy kuvaa katsellessa juuri olennaiseen siinä.
  Kiitän jo etukäteen!

 12. mikak

  Antti, Kun sen photoshopin sait lahjaksi niin siihen kuuluu myös pienimuotoinen kurssi. tulen joskus kylään niin pidetään kuvakäsittelysessarit, vaikka poolisessarit on kyllä kingit kanssa.
  Kiitos muuten hyvistä vinkeistä perjantai-aamuna. You Know what i mean.
  T:Jehu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *