Luontokuvauspaikat

Kun täällä siilinjärvellä ei nyt kauhean pitkää aika ole tullut asuttua (alle 5v) niin monet paikat ovat ventovieraita joissa olisi mahdollisuus sopivan valon sattuessa saada hienoja otoksia ja muutenkin käydä ihailemassa luonnon monimuotoisuutta.

Olisikin todella hienoa jos ihmiset voisivat täällä kertoilla hyviä luontokuvaus (maisema/linnut/muut ötökät ja eläimet) paikkoja tästä lähiympäristöstä (lähikunnat mukaanlukien). Tännehän voisi kerätä kokemuksia ja mietteitä eri paikkojen kuvaamisestä eri vuodenaikoina (tietenkin kuvilla höystettynä). Myös yhteisten luontokuvaus retkien kannalla olen.. Eli jos seura kelpaa niin mielelläni lähden mukaan talsimaan myös pitemälle metsikköön kuvauskohteita etsimään…

Tässä muutamia paikkoja jossa olen käynyt kuvaamassa:

– Maaningalla korkeakoski, kanjoninkierros ja patalahden lintujärvi tms.

– Harjamäellä on hyviä paikkoja kuvat aivan golf kentän vieressä (esim. syksyllä aamu on hyvä)

– Kemiran läjityskasan vieressä, jonne pääsee mm. simonsalossa olevan pururadan päädystä metsän läpi ”oikaisemalla”.

– Leppäkaarteen vene ”sataman” lähistöllä on kiva kuvata auringonlaskuja

– Rautavaaran huuhkajankierroksella on kivoja suomaisemia ja joen vartta seuraamalla (puolenvälin pysähdyspaikan kohdalta) löytyy todella hienoja joen mutkia.. Pitäisi vain olla kanootti :).

– Tiilikkajärven kansallispuistossa on hienoja suomaisemia

– Lapinlahdella Väisälänmäen tornista avautuu hienot näköälat varsinkin ruska-aikaan, pitkällä putkella tosin käyttöä.

– Pisan luonnonsuojelualue on aikamoista risukkoa, eikä sieltä tornistakaan tahdo mitään nähdä.

– Paavon polku lapinlahti (pohjoispuoli) talsittu noin 30km paljon risukkoa, metsäautoteitä ja hakkuuaukeita mutta matkanvarrella olevasta tornista hyvät näkymät.

– Kuopiossa neulameän luonnonsuojelu-alueella on joitan kohtia jossa pääsee vähän ylempää kuvaamaan, mutta pitkälti ”risukkoa” tämäkin kyllä.

– Rotkolaakso kaavintien varrella. Hieno paikka, mutta vaatii vähän mietintää mitä siellä kuvaisi (itse en hyvää paikkaa oikein löytänyt, muutakuin siitä laiturilta suoraan vastarannalle. Patikointi reittikin aika pitkälti metsäautoteitä hoidetussa metsässä (kävelty joku 10km suuntaansaa).

Mutta laitelkaas kommentteja oletteko esim. ylläolevista paikoista löytynyt hienoja kuvauskohteita tms.

edit:

Ainii ja koordinaatteja ja karttoja voi katsella todella tarkasti mm. täältä: http://www.retkikartta.fi/

t: Mikko

Yksi vastaus artikkeliin ”Luontokuvauspaikat

  1. Ilkka Kokkonen

    Ensimmäistä kertaa kävin tuolla rotkolaaksossa tänään, tai siis eilen. Hieno, erikoinen luontokohde! Viihdyin kuusi tuntia. Auringonvalon eri tavoin läikittämää kallionseinämää, puroa, keltaista jäkälää kallioseinämissä yms tuli tähtäiltyä. Käkeä yritin houkutella kunnolla kuvattavaksi, mutta ei onnistunut vieläkään! Ihmisarka peijooni, vaikka niin helposti korvinkuultava! Pari joutsentakin lensi ihan läheltä hyvässä valossa, mutta eipä tietysti juuri silloin ollut kamera kunnolla käsillä ja virrankin olin siirtymätaipaleella sulkenut!
    Suosittelen käyntikohteeksi, autolla pääsee helposti ihan viereen! Riistavesi – Kaavi-tieltä käännytään Tuusniemelle päin ja ajetaan tasan 10 km, sitten 900m hiekkatietä vasemmalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *