12 vastausta artikkeliin ”Ääntä näissäkin

 1. Ilkka Kokkonen

  Tervetuloa joukkoon, Hanna! Nuo kuvat aukeavat minulla ainakin niin isoina, ettei niistä näy näytössä kuin osa. Eikö niitä ole pienennetty, vai mistä johtunee moinen ongelma.

 2. AnttiK

  Moro!

  Postin kirjoittaminen ja kuvien lisääminen onnistui mallikkaasti! Nyt vaan hanat auki kun tekniikka on kunnossa!

  Todella loistava startti kyllä, ääni kuuluu varsinkin jälkimmäisessä todella hienosti. Siinä en löydä mitään korjattavaa. Ensimmäisessä loiskahdus on hieman epäterävä, mutta ääntähän siinäkin kuuluu. Laittelen huomenna taas uutta aihetta tulemaan viikko ja kuukausi kisaan.

  A

 3. Ilkka Kokkonen

  No niin, nyt pystyy kuvat katsomaan! Liekö ollut ensimmäistä otettaessa jo ISO tapissa, vai vieläkö olisi ollut vara herkentää? Sitten ehkä vielä pari napsua valotuksenkorjausta miinukselle, niin saisi liikettä pysähtymään vielä napakammin. Se olisi tuollaisessa aiheessa kuitenkin tärkeämpää, kuin oikein valotettu ruutu. Hyvin assosioituu veden ääni tuosta!
  Toisessa on mukavasti sommiteltu tuliaihe. Ja rätinä kuuluu!
  Millaisella kalustolla olet nuo ottanut?

 4. Ilkka Kokkonen

  Kas, naapurikin heräsi! Missäs Tapsan äänet lymyävät? Pistähän, vanha mestari, pokkari poksahtelemaan! Vai joko sinä sen järkkärin hommasit? Jos, niin mihinpä päädyit?

 5. seppo

  Tervetuloa joukkoon mukaan.
  Hieno sommitelma tuossa tulikuvassa. Pidin noiden puiden asennosta.
  Mutta parasta MINUSTA oli tuon eka kuvan epäskarppius. Se lohdutaa,
  että joku toinenkin saa kuviinsa samanlaista epätarkkuutta. Hienoa!!

 6. Hanna

  Onpas mukava saada kommentteja, kiitos!

  Seppo: Se kai tässä onkin hyvä, että tänne saa laittaa näytille kuvia, jotka eivät välttämättä ole aivan onnituneita. Niistähän sitä juuri oppii. Ja toisaalta ainahan voi jos haluaa vedota taiteilijan vapauteen, sanoa että oli tarkoituskin olla epätarkka :). Tosi puheessa tuo liikkeen kuvaaminen on vielä aika lailla hakusessa, tähän saakka olen pitäytynyt liikkumattomissa kohteissa.

  Vesikuvassa herkkyys oli jo tapissa, ISO1600, mutta tuo valotuksenkorjausjuttu kuulostaa kokeilemisen arvoiselta vinkiltä.
  Kalustojutuista en vielä tässä vaiheessa paljoakaan ymmärrä. Johtuu ehkä siitä, että en ole kiinnostunut tekniikasta sen enempää mitä välttämätöntä. Mutta sen verran kuitenkin, että kuvaan omalla vanhalla pokkarillani (Canon ixus400) ja saman katon alla elävän Kankkusen Mikan järjestelmäkameralla, jolla nämäkin kuvat on otettu. Sen kyljessä lukee Canon EOS 400D (kertooko terpeeksi?) ja putkessa 24-85mm.

  Hanna

 7. Ilkka Kokkonen

  Jeps, rohkea vuorovaikutus se avaa mahdollisuuksia kehittyä kuvaajana yllättävän nopeastikin. Sekä teknisesti, että näkemyspoliittisesti. Etenkin, jos osaa pitää mielensä avoimena sekä kehuille, että palautteelle parantamisen varasta(olipa nätisti sanottu). Näitä kun saa sopivassa suhteessa, niin kehityskäyrä ei voi olla kuin yhteen suuntaan!
  Sosialisoi, Hanna, se järkkäri vaan omaan käyttöösi ja pidä pokkaria vain ja ainoastaan hätävarana. Valintarinkulasta suosittelen lämpimästi napsauttamaan lähes aina päälle(ainakin, jos kuvauskohteen kanssa ei ole paljon liikettä ja kiirettä) Av-moodin, siten opit ymmärtämään syväterävyysalueen hallintaa, mikä on ehdoton ehto, jos kuvaajana meinaa tosissaan kehittyä. Hyvän tuurin osuus hyviin kuviin laskee taitojen kasvaessa. Hyvää harrastuksen jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *