Keinotekoiset jääpalat

Juomien kuvaaminen jääpalojen kanssa on hieman hankalaa kun tuppaavat sulamaan liian nopeasti ja jos ei omista jääpalakonetta on jääpalat huonon näköisiä (ilmakuplat ja epäpuhtaudet vedessä aiheuttavat sen, että jääpalat ovat sameita). Tähän sulamis- ja näyttävyysongelmaan on olemassa kuitenkin kaupallinen ratkaisu ( http://www.trengovestudios.com/ice/ice.shtml ), eli akryylista valmistetut jääpalat. Näiden keinotekoisten jääpalojen hinta on kuitenkin aika korkea joten olin aika innoissani kun sain ystävältäni vinkin halvemmasta vaihtoehdosta nimeltä kynttilägeeli.

Eli ostin Sinoperista purkin tuota kynttilä geeliä ja sulatin sen ohjeiden mukaisesti. Kaadoin sulan geelin vuokaan noin 2 cm:n kerrokseksi. Annoin geelin jähmettyä ja kumosin sen leikkuulaudalle. Leikkasin 2x2x2cm kokoisia ”jää” paloja tuosta geelistä. Tämän jälkeen nypin hieman paloja reunoista pois. Seuraavaksi rupesin sulattamaan palasia hieman paremman näköiseksi kynttilän avulla (tässä täytyy olla varovainen, koska tuo geeli on itsessään palavata jos sitä pitempään lämmittelee). Lopputuloksena syntyi kasa omatekoisia hienojä jääpalasia jotka näyttävät melko aidolta, enkä saanut ”jääpaloja” syttymään tuleen. Geelistä voi tehdä myös ”jäämurskaa ” pelkästään nyppimällä sopivan kokoisia palasia massasta. Juomana kuvassa on vedellä jatkettua kokista.
Keinotekoiset jääpalatKeinotekoiset jääpalat ja juoma

Edit: Eli periaatteessa tuo valaisu setup on alla olevan piiroksen kaltainen, mutta ei ihan 100% sama kuitenkaan, mutta periaate on siis sama. Nuissa ylläolevissa kuvissa ei ole käytetty softboksia vaan se on korvattu isolla diffusoivalla kehyksellä jossa on Roscon Silent Frost kalvoa ja jonka takana on salama ilman lisäkilkkeitä (eli periaatteessa softboksi).
Lasien valosuunnitelma

3 vastausta artikkeliin ”Keinotekoiset jääpalat

  1. Tero

    Mielenkiintoista asiaa, partavaahdon käytön kermavaahdon korvaajana olen kuullut, mutta en tätä. Huonona puolena tulee mieleen tietysti se, että nesteen nauttiminen ei liene enää tuon jälkeen kovin suositeltavaa..

  2. MjP Artikkelin kirjoittaja

    Partavaahtoa on varmaan aikaisemmin käytettykin jonkin verran korvaamaan kermavaahtoa. Nykyisin erikoiskermavalmisteet pitävät kuitenkin muotonsa sen verran hyvin ja ovat väriltää valkoisia, ettei partavaahtoa taida tarvita käyttää. Noita kikkoja on tullut vastaan seuraavia: jäätelön voi tehdä perunamuusijauhosta, maito korvataan erikeepperillä (täytyy tosin laimentaa hieman) tällöin ei kastele esim muroja, parilaraudan kuvat poltetaan erillisella ”kolvilla” raakaan pihviin, nätti ruskistus kanan pintaan maalataan ruiskulla jne.

    Lou Mannan kirjoittama kirja aiheesta kertoo aika hyvin mitä mihinkin kannattaa käyttää. Itse yleensä syön ruuan joten, oikeata evästä tulee siis kuvattua ja tätä tapaa myös suosin (syöminen on siis kuvaus session kohokohta :) )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *